Csótánysaláta - Kakerlakensalat

Csótánysaláta - Kakerlakensalat

Csótánysaláta - Kakerlakensalat

SKU
4001504408398
49,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

Egy ízletes salátát szeretnél készíteni, amelyhez a család összes tagja hozzájárul, azonban problémák adódnak a folyamat során. A saláta elkészítése önmagában egyszerű dolog, azonban a családtagok nem mindég segíthetnek a hozzávalók tekintetében. Összekavarnak téged, miközben nem szabad elfeledned, hogy a konyhában csótányok is ólálkodnak, amelyeket nem lenne szabad a saláta közelébe engedned.

A Csótány Saláta egy olyan társasjáték, melyben minden játékos hozzájárul a saláta kialakulásához, azonban akcióik szabályozva vannak. A játékban található lapokat egyenlően szét kell osztani a játékosok között, a megmaradt lapokat pedig ki kell venni a játékból. A játékosok nem nézhetik meg lapjaikat, ezeket képpel lefele maguk elé kell tenniük. A kezdő játékos fel kell csapjon egy lapot a paklijából, majd meg kell rögtön nevezze a lapon található zöldséget. A soron következő játékosnak is ezt kell tennie, és ha csak lehetséges igazat kell mondania a lapot illetően, azonban néhány feltétel majd azt fogja követelni tőle, hogy más zöldséget mondjon mint ami a lapján szerepel. Amint egy játékos lapján ugyan az a zöldség látható, mint előző társa lapján, hazudnia kell, egy más zöldséget kell megneveznie. Abban az esetben is hazudnia kell a játékosnak, hogyha lapján olyan zöldség látható, amelyet bemondott előző társa.

A Csótány Saláta természetesen csótány lapokat is tartalmaz, ezekből kettő van zöldségfajtánként. Amikor egy játékos találkozik ezzel a lappal, hangosan fel kell kiáltania, hogy „Csótány!”. A csótány mellett látható zöldség tabuvá válik, ami azt jelenti, hogy amíg látható a tabu kártya, addig ezt a zöldséget nem nevezhetik meg a játékosok, még ha ilyen lapot csapnak fel, akkor sem. A megkezdett paklit ebben az esetben félre kell tenni, és egy új paklit fog megkezdeni a soron következő játékos azzal, hogy kijátssz egy kártyát. A játékban csak két pakli szerepelhet, ezek váltogatják egymást, azonban nagyon kell figyelni amikor cseréljük őket, hiszen ekkor mindkét tabu kártya látható, tehát a rajtuk levő zöldség nevét nem szabad kimondani.

A lapok megnevezése közben minden félig kimondott szó, habozás, 3 másodpercnél hosszabb gondolkodás, hebegés hibának számít. A hibákat a Csótány Saláta során igen keményen büntetik, ugyanis a hiba elkövetője magához kell vegye a kijátszott kártyák pakliját, majd ezt összekeverve saját lapjai közé kell tegye.

A Csótány Salátát addig kell játszani, amíg egy játékosnak sikerül megszabadulnia összes lapjától. Ekkor a játék befejeződik, és a lap nélküli játékost győztesnek kiáltják ki.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Csótánysaláta - Kakerlakensalat
Pontbeli értékelés
Designer
Jacques Zeimet
Year published
2007
Number of players
2 - 6
Honors
2008 Fairplay À la carte Winner, 2008 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2008 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee, 2008 Spiel des Jahres Recommended
Category
Action / Dexterity, Card Game, Humor, Real-time
BGG rank
2837
Link BGG
Complexity
1.14