Cyclades

Cyclades

Cyclades

SKU
3760146642010
255,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Az ókori Görög birodalom egyre csak terjeszkedik és nő. A nagy városállamok (Spárta, Korintosz, Théba, Athén, valamint Argosz) mind a Kükládok szigetvilágáért harcolnak. Mindenki meg szeretné szerezni a szigetek feletti hatalmat, és ezek a csaták az isteneket is szórakoztatják.

A Cyclades során minden játékosnak arra kell törekednie, hogy a körök végén legalább két metropolisszal rendelkezzen, ugyanis ez a feltétele a játék megnyerésének. Mint már említettük, a játék körökből áll, és minden kör során a játékosok bevételre tesznek majd szert. A bevételből majd ajánlatot kell tenniük az isteneknek, csakis, igy nyerhetik el a játékosok az ők jóakaratukat. Amikor sikerül elnyerni egy isten kegyeit, akkor a játékos sikeresen végrehajthatja a hozzá tartozó akciókat. Az istenek általában rendelkeznek egy ingyenes akcióval, a további akciók azonban pénzbe kerülnek, de ezek elvégzése fontos lehet a játék későbbi szakaszaiban.

Árész – a háborúk istene által mozgathatók a seregek és építhetők erődök
Poszeidón – a tengerek istene lehetőséget ad a flották mozgatására és kikötők építésére
Zeusz – az ég és villámok ura papok és templomok építésében ad áldást
Athéné – a bölcsesség és a művészet istennője tudást és intellektust adományoz, az őt követőket
Apollón – a rend, költészet és zene istene vagyonnal látja el az őt követőket

Egy kör akkor ér véget, amikor minden játékos kijátszotta az ajánlat-jelzőjét. Ekkor le kell ellenőrizni, hogy valaki rendelkezik 2 metropolisszal vagy sem. Csak akkor kezdődik egy újabb kör, hogyha senkinek nincs meg a megfelelő számú metrópolisza, ha viszont megvan ez valakinek, akkor a játékos rögtön győztesnek lesz kikiáltva.

A Cyclades minden egyes szigetén van hely metrópolisz építésére. A metrópolisz felépítését befolyásolhatja a gazdasági fejlődés, és a szellemi fejlődés is. Négy különböző épület felépítése után (amelyek akár különböző szigeteken is lehetnek), le lehet cserélni ezeket egy metrópoliszra. Abban az esetben hogyha nincs hely a metrópolisz megépítésére, akkor le kell rombolni egy épületet ennek érdekében. A szellemi fejlődés gyümölcseként a játékosok filozófusokat kapnak. Amikor egy játékos megkapja a negyedik filozófusát, akkor be kell cserélnie őket egy metrópoliszra. Ebben az esetben is érvényes az előző szabály, hogy helyet kell formálni a metrópolisznak, hogyha a szigeten már más épületek épültek. A játékos el is veszítheti a filozófusait abban az esetben, hogyha csak egy szigettel rendelkezik, és azon már van egy metrópolisz. Egyik épület csak lecserélné a másikat, és ezzel nem haladna előre a játékos, a filozófusainak száma azonban nem haladhatja meg a négyet.

A fent említett két lehetőség kibővül egy harmadikkal is. A játékosok elfoglalhatnak egy olyan szigetet, amelyen már van egy metrópolisz, így természetesen az épület az ők tulajdonukba kerül.

A játékosok a körök folyamán több akciót hajtanak majd végre (toborzás, építkezés, különleges akció, csatázás), ezek részletes leírását, valamint az akciókhoz szükséges eszközöket megtaláljátok a dobozban.

2010 – Közönségdíj 2010 – „A legszebb kivitelezésű játék” jelölt
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Cyclades
Pontbeli értékelés
Designer
Bruno Cathala
Year published
2009
Number of players
2 - 5
Honors
2010 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2010 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2010 JoTa Best Artwork Audience Award, 2010 JoTa Best Artwork Nominee, 2010 JoTa Best Heavy Board Game Audience Award, 2010 JoTa Best Heavy Board Game Nominee, 2010 Tric Trac Nominee, 2011 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2011 Gra Roku Game of the Year Nominee
Category
Ancient, City Building, Civilization, Fighting, Miniatures, Mythology, Nautical
BGG rank
164
Link BGG
Complexity
2.83