Dáma és Malom társasjáték

Dáma és Malom társasjáték

Dáma és Malom társasjáték

SKU
9001890771248
36,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Dáma és a Malom két nagyon ismert klasszikus társasjáték. Mindkét játék szabályai egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak, így akár gyerekek és felnőttek is játszhatnak egyaránt.

A dáma játékát a sakk tábláján kell játszani, éppen ezért sokan sakkfigurákat is szoktak használni bábunak. Minden játékosnak 12 bábu áll rendelkezésére, amelyeket a 8x8 mezős táblának egyik-egy oldalára helyeznek fel. A dámák csak a fekete mezőkre kerülhetnek fel, mozgásuk pedig csak ezeken fog történni. A játékosok egyszerre egy mezőt mozoghatnak dámáikkal, ezt pedig csak átlósan tehetik meg úgy, hogy folyamatosan csak a fekete mezőket használják. A játékosok lépéseik alkalmával csak előre haladhatnak a táblán.

Amint egy játékos sikeresen át tud ugrani egy ellenséges dámát, azt leveheti a tábláról. Ugrás folyamán a játékos több lépést is tehet, feltételezve hogy sorba át tud ugrani ellenséges dámákat, lépéseinek iránya pedig mindég előre mutat. Abban az esetben amikor egy játékos eléri a tábla végét, kérhet ellenfelétől egy levett dámát, amelyet a játékban lévőre tesz. Ez a kisebb torony azt jelzi, hogy a játékos már visszafele is léphet ezzel a figurával. Amint egy játékosnak sikerül levenni társa összes bábuját, megnyeri a dáma játékát.

A malomhoz a sakk táblája nem használható, ezért ennek külön táblát kell használnotok. Minden játékos 9 egyszínű bábuval fog rendelkezni, amelyeket az első körökbe a táblára kell helyezni. A malom játékosai arra törekednek, hogy 3 saját bábut egy sorba tudjanak tenni, ekkor sikerül ugyanis egy malmot kialakítaniuk. Amint valakinek sikerült ezt elérnie, leveheti társa egyik bábuját. Miután minden játékos felhelyezte bábuit a táblára, megkezdődik a mozgás. Egy körben csak egy lépésre van lehetőség, ennek pedig a táblára rajzolt vonalakat kell követnie. A malom addig tart, amíg egy játékos bábuk nélkül marad, de a játékot már akkor is be lehet fejezni, amikor valaki 3 bábunál kevesebbel rendelkezik, ugyanis ekkor már nincs lehetősége malmot kialakítani.

Mindkét játék 2 játékost állít egymással szemben és arra készteti őket, hogy csakis stratégiai képességükre hagyatkozva legyőzzék egymást. Ezek a klasszikusnak mondható játékok teljesen kizárják a szerencsefaktor, itt mindég az a játékos győz, akinek önerőből sikerül megverni ellenfelét.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dáma és Malom társasjáték
Pontbeli értékelés