Darjeeling

Darjeeling

Darjeeling

SKU
655132003445
116,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Belegondoltál már, hogy az általad annyira kedvelt tea mekkora utat tesz meg míg elér a boltok polcaira? Régebb egy óriási feladatnak számított a tea begyűjtése, illetve szállítása, ami persze nem kis nyereséget jelentett a kereskedőknek. A legnagyobb szállítmányok mindég sok szervezést igényeltek, azonban ha sikeresen eljutottak a célba, akkor igen nagy jutalom járt értük.

Teákból álló rakományokat fogtok összeállítani a Darjeeling társasjátékban, és arra törekedtek majd, hogy ezek célba is érjenek, mert csak így gyűjthettek elegendő pénzt, és győzelmi pontokat. A játékosok először hajóikra helyeznek el rakományt, majd elfoglalják kezdő pozíciójukat a táblán, amely abból áll, hogy lehelyezik teaszedőjüket. A teaszedő bárhol csatlakozhat a táblához, a lényeg csak annyi, hogy nem kezdhet neki a játéknak a tábla olyan pontján, ahol mind a négy oldala határolva van más lapok által. A táblát alkotó lapokat meghatározott pozícióba kell letenni, annak függvényében hogy India, Kína, vagy Sri Lanka területén szeretnétek játszani.

Amint minden játékosnak sikerült választania egy kezdő pozíciót a táblán, és megtöltött egy hajót rakománnyal, elkezdődik az első kör. A játékot alkotó körök során mindenki értékelheti a hajókon található ládákat, mozgathatja teaszedőjét a táblán, ezzel begyűjtve a célmező lapjait, valamint szállíthat is egy adott rakományt.

A hajókon lévő rakományokat a játékosok körük elején értékelik, amit mindég a rakomány száma és a hajó előtt található szorzó lap határoz meg. Ezeket a pontokat a játékosok le kell lépjék a pontozótáblán.

A játékosoknak mozgatniuk kell a teaszedőjüket, csakis így szerezhetnek értékes lapokat a tábláról. A figura csak abba az irányba haladhat, amerre a teaszedője mutat, a kör elején azonban a játékos forgathat a bábun. A lépések során a teaszedők városokat, vagy egy másik játékos bábuját is érinthetik, ezekért 2 pontot kell azonban fizetniük. Minden más lap érintése 1 pontot vesz ki a játékosok zsebéből, és a 180 fokos forgatás is 2 mínusz pontot ér. A lépés végén a teaszedő egy lapra kell érjen, amelyet a játékosnak magához kell vennie.

A szállítmány szempontjából a játékosoknak figyelniük kell, hogy csak egy fajta teát pakoljanak a hajókra, ezen kívül pedig minden ládának teljesnek kell lennie.

A Darjeeling akkor ér véget, amikor egy játékos eléri a 100 pontot. A játékosoknak fel kell fedniük a pajzsuk mögött található lapjaikat, amelyek még pontokat érhetnek. A végső elszámolás után a legtöbb pontot gyűjtő játékos megnyeri a Darjeelinget, és ő lesz majd a leghíresebb teakereskedő a világon.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Darjeeling
Pontbeli értékelés
Designer
Günter Burkhardt
Year published
2007
Number of players
2 - 5
Category
Economic, Farming
BGG rank
2297
Link BGG
Complexity
2.22