Dicsőség Rómának

Dicsőség Rómának

Dicsőség Rómának

SKU
4042677296054
75,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Időszámításunk szerinti 64-ben járunk, amikor is nagy tragédia éri a birodalmat, Róma szinte teljes egészét elpusztította a tűz. Az uralkodó Néró siet vissza Rómába, hogy irányítani tudja az újraépítést, azonban hiábavaló minden hatalma, Róma népére is szükség lesz, hogyha sikerrel szeretne járni. Az építkezések folyamán elég jól lehet kereskedni, és nem csak vagyonra, de elég nagy tekintélyre is szert lehet tenni. A játék során mindenki egy római polgár szerepét fogja eljátszani, segédkezni fog az építkezésben, és folyamatosan építi majd a tekintélyét, gyűjtögeti vagyonát.

A játékot a rendelés kártyákkal kell játszani, ezek határozzák meg, hogy mely épületeket kell helyreállítani a tűzvész után. Minden kártyát a Dicsőség Rómának játékban többféleképpen lehet kijátszani. A lapok rendelkeznek:
- értékkel: ez határozza meg, hogy mennyi nyersanyagra lesz szükség, hogyha fel szeretnénk építeni az épületet, vagy ha nyersanyagként szeretnénk értékesíteni a lapot, akkor ennyi lesz az ára.
- szerep: minden kártya tartalmaz egy szereplőmegnevezést, ami alapján a kártya kijátszható (pld.: építész)
- tervrajz: ez a megnevezése azon épületnek, amelyet építhetünk a kártya segítségével.
- tulajdonság: egy olyan képesség, amelyet majd az épület megépítése után használni tudunk.
- építőanyag: minden kártyán látható egy építőanyag, a játék összesen 6 fajta építőanyagot tartalmaz.

A kártyák kijátszása, valamint az épületek rendbetétele fontos szerepet játszik majd abban, hogy ki nyeri meg a Dicsőség Rómának kártyajátékot. A játék vége néhány feltételhez köthető, amelyek közül ha csak egy is teljesül, a játéknak azonnal vége, még az aktuálist kört sem szabad befejezni, és a függőben lévő szerepek is abbamaradnak. Ezek a tényezők a következők:
- amint a húzópakliból elfogynak a lapok, véget ér a játék, azonban a kártyákat bármikor meg lehet számolni a játék során.
- a belvárosi telkek közül az utolsót is elveszi egy játékos.
- a Katakomba megépítésre kerül.
- a Fórum felépülésre kerül, és valamelyik játékos rendelkezik minden feltétellel ami a győzelemhez szükséges.
- minden játékos feladja a játékot, azonban ekkor is kell egy győztest választani.

A Fórum felépítése után a játékban nem kerül sor pontozásra, azonban minden más esetben a végső győztest csak a pontozás után lehet kinevezni.

A Dicsőség Rómának egy kártyakáték, mely során építkezni, nyersanyagokat gyűjteni, nyersanyagokat fogunk felhasználni, az pedig, hogy melyik lapot mire is használjuk azt mi magunk dönthetjük el, és ez teszi az egészet varászlatossá.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dicsőség Rómának
Pontbeli értékelés
Designer
Ed Carter
Year published
2005
Number of players
2 - 5
Honors
2011 Lucca Games Best Boardgame Nominee, 2011 Swiss Gamers Award Winner, 2011 Tric Trac Nominee, 2012 Fairplay À la carte Winner, 2012 Gra Roku Game of the Year Nominee, 2012 Ludoteca Ideale Winner
Category
Ancient, Card Game, City Building, Economic
BGG rank
179
Link BGG
Complexity
2.93