Dixit alapjáték

Dixit alapjáték

Dixit alapjáték

SKU
5999556751601
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
3-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Dixit Odyssey bemutató

A Dixit társasjáték inkább művészet mint játék. Már a dobozon is jól látható, hogy kitalálója nem bízott semmit a véletlenre, és minden kis apró részlet ki van dolgozva illetve nem véletlenszerűen van jelen. Jean-Louis Roubira francia gyermekpszichológus egy egész mesevilág köré építette a játékot, és főként a fantáziára fektette a hangsúlyt és nem az agymunkára. A játék során a képzelőerőnk kerül a középpontba.

Minden kőrben egy személy kapja a mesélő szerepét. A kezében lévő hat kártya közül ki kell választania egyet és mondania vagy tennie kell valamit, ami kapcsolódik ehhez a laphoz. A játék érdekessége ezután jön, ugyanis a mesélő bármilyen módon utalhat a kártyára, mesét mondhat róla, énekelhet, dúdolhat. Mondhat egy szót, egy mondatot, vagy akár egy teljes történetet találhat ki, és adhat elő. Szabadon engedheti fantáziáját, kreativitását, vagy furfangosan cselesen utalhat, célozhat, rávezethet. Miután befejezte történetét, versét, énekét, pantomimét, leteszi kártyáját az asztal közepére. Minden játékosnak a hallottak illetve a látottak alapján ki kell választania egy kártyát a kezében tartott lapok közül, amelyről azt gondolja, hogy a legjobban kapcsolódik a történethez, és az asztal közepére kell tennie. A letett lapokat össze kell keverni, és fel kell fordítani őket. A játék nehézsége abban rejlik, hogy most minden játékos el kell találja, hogy melyik lap volt az eredeti, melyikről is szólt a történet.

A mesélő nem kap pontot, hogyha mindenki eltalálja azt a kártyát amelyről beszélt, illetve akkor sem kap pontot ha ez senkinek sem sikerül. Olyan ügyességgel kell előadni a történetet, hogy az csak néhány játékos társat vezessen el az eredeti kártyához, csak így lehet pontot szerezni a játékban. Hihetetlen történetek, sok móka és kacagás, illetve felejthetetlen élmények okozója lehet a Dixit társasjáték. Sok délutánt illetve estét tölthetünk el, érdekes történeteket hallhatunk, illetve minden alkalommal új meg új dolgokat fedezhetünk fel a Dixitben található, hihetetlen precíz és fantáziadús kártyák segítségével. Csak engedjük szabadon fantáziánkat, és szálljunk a mese csodálatos világában.

2010 - Az év játéka - díj nyertese (Spiel des Jahres) 2010 - Az év legjobb családi játéka - díj nyertese 2010 - Az év legjobb partyjátéka - díj nyertese
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dixit alapjáték
Pontbeli értékelés
Designer
Jean-Louis Roubira
Year published
2008
Number of players
3 - 6
Honors
2009 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2009 As d'Or - Jeu de l'Année Winner, 2009 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2009 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2009 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee, 2009 Juego del Año Finalist, 2009 Juego del Año Winner, 2009 Lys Grand Public Finalist, 2009 Lys Grand Public Winner, 2009 Tric Trac de Bronze, 2009 Tric Trac Nominee, 2010 Hungarian Board Game Award Nominee, 2010 Games Magazine Best New Party Game Winner, 2010 Hra roku Nominee, 2010 Hra roku Winner, 2010 Hungarian Board Game Award Winner, 2010 Lucca Games Best Family Game, 2010 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2010 Spiel der Spiele Hit für Familien Recommended, 2010 Spiel Des Jahres Nominee, 2010 Spiel Des Jahres Winner, 2010 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee, 2010 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner, 2011 Guldbrikken Best Family Game Nominee, 2011 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
Category
Card Game, Humor, Party Game
BGG rank
244
Link BGG
Complexity
1.23