Dobble Finding Dory

Dobble Finding Dory

Dobble Finding Dory

SKU
3558380039310
60,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
4+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO

A Dobble Finding Dory egy olyan kártyajáték, amelynek lapjain szimbólumok találhatóak. A pakliban lévő 55 lap mindenikén 8 különböző szimbólum van jelen és bármelyik két lapon találtok majd egy azonos figurát is. A játék során semmi más feladatotok nem lesz, csak hogy megtaláljátok ezeket az azonos figurákat, majd kimondva nevüket elsőként vegyétek le a kártyákat az asztalról.

A Dobble szabályai egyszerűek, azonban amíg mindenki bele nem jön a játékba, addig tanácsos pár bemelegítő kört játszani. Itt nem kell mást tennetek, csak hogy húztok 2 lapot a pakliból, ezeket a képes oldalukkal felfelé fordítva az asztalra teszitek, majd mindenki a lehető leghamarabb meg kell keresse a két egyező szimbólumot. A bemelegítő köröket addig ajánlatos játszani, amíg mindenki meg nem értette a szabályokat és hozzá nem szokott a szimbólumok keresgéléséhez. Fontos tudnotok, hogy bármely két kártyán mindég egyetlen azonos figura található.

A Dobble tehát erre az alapszabályra épül és 5 különböző játékváltozatot kínál nektek. Minden ilyen mini-játék arra alapszik, hogy ki és milyen hamar találja meg a párokat és milyen gyorsan mondja ki azok nevét. A játékokat le lehet játszani egymás után, vagy akár tetszőleges sorrendbe is, de ha van egy kedvencetek, akkor választhatjátok azt is. Tanácsos a játék során elért eredményeket felírni egy papírra, így könnyebb lesz majd a végső elszámolás, főleg hogyha bajnokságot szeretnétek játszani.

A Dobble során nem lesz majd döntetlen állapot. A kártyákat mindég a leggyorsabb játékos fogja levenni az asztalról. Abban az esetben amelyben két játékos egyforma pontszámmal rendelkezik a játék végén, párbajozniuk kell egymással. Az is megtörténhet, hogy több játékos rendelkezik azonos pontszámmal, ilyenkor egy Forró krumpli kört kell lejátszaniuk a játékosoknak, hogy eldöntsék ki is lesz a Dobble végső győztese.

Ha már a Forró krumpliról beszéltünk, akkor meg kell említenünk az 5 mini-játék nevét: a torony, a kút, forró krumpli, szerezd meg mind, a mérgezett alma.

A Forró krumpli szabályairól picit részletesebben is beszélünk, hogy lássátok miből is áll egy mini-játék. A doboz természetesen tartalmazza az összes játék szabályát. A Forró krumpli során minden játékos kap egy lapot, amelyet képpel felfelé a tenyerébe helyez. A játék kezdete előtt meg kell egyeznetek, hogy hány kört fogtok játszani. Amint minden játékos tenyerébe vette lapját, kezdődhet a keresgélés. Akinek sikerül először megtalálnia a két egyező szimbólumot saját kártyája és valamelyik társának a lapja között, hangosan kimondja annak a nevét, majd áthelyezi lapját ellenfele tenyerébe. A játék folytatódik tovább azoknak a játékosoknak akiknek még van lap a tenyerükben, úgy hogy aki plusz lapot szerzett, az már a felső lappal játszik. Minden olyan esetben amelyben ez utóbbi játékos egyező szimbólumot talál, a kezében lévő lapot mindenikét át kell pakolja a másik fél tenyerébe. A játékot addig kell játszani amíg az összes lap egy játékos kezébe kerül, ekkor mindenki egy új lapot kap és kezdődik a kör elölről. Ebben a játékváltozatban az a célotok, hogy minél hamarabb megszabaduljatok lapjaitoktól, a játék végén pedig nektek legyen a legkevesebb lapotok félretéve.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dobble Finding Dory
Pontbeli értékelés