Dominion Intrika

Dominion Intrika

Dominion Intrika

SKU
5999556751700
144,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Dominion Intrika során lapokat kell gyűjtenünk, amelyeket egy pakliba fogunk rendezni magunk elé. Kezdetben csak 7 rézpénzzel és 3 birtokkártyával rendelkezünk, ebből kell majd felépítenünk saját birodalmunkat, ezt jelképezi a paklink. A játékot az a játékos nyeri meg, aki majd a legtöbb győzelmi ponttal rendelkezik, azonban a körök folyamán nem lehet csakis és kizárólag erre az egyféle lapra koncentrálni. Minden játékos birodalma pénzből, földekből, lakókból, épületekből és más termékekből fog állni.

Minden kör folyamán három fázissal találkozunk: akciófázis, vásárlási fázis, befejező fázis.

A játékosok húzópaklijukból 5 lapot vesznek magukhoz, köreik folyamán ezekből fognak gazdálkodni. Az akció fázis az első két körben nem lesz majd játszható, mivel senkinél nem található ilyen kártya. Az akciókártyák segítségével a játékosok előnyhöz juthatnak, több pénzt költhetnek az adott körben, vagy akár több lapot vásárolhatnak meg.

A vásárlás során az adott játékosnak lehetősége van győzelmipont-, kincs-, vagy akár birodalomkártyát vásárolni. Általában csak egy lap vásárolható meg, azonban ezt a szabályt felülírja az első fázis, amely során olyan előnyhöz juthat a játékos, amely megengedi neki, hogy több lapot szerezzen be.

A befejező fázis során az adott játékosnak el kell dobnia összes lapját, beleérte azokat amelyek a kezében vannak, de azokat is amelyeket a kör során megszerzett. Ez a fázis egyben azt is jelenti, hogy lezárul a kör, tehát a játékot a következő személy fogja folytatni.

A Dominion Intrika véget ér minden olyan esetben, amikor a készlet 3 paklija közül valamelyik, vagy a tartománykártya paklija kifogy. Ilyenkor a játékosok az összegyűjtött pakli lapjai közül kikeresik a győzelmi pontokat érő kártyákat, majd összeszámolják értéküket. Aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze, az magának tudhatja a legnagyobb birodalmat és ezzel a győzelmet.

2009 - Az év kártyajátéka - díj nyertese

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dominion Intrika
Pontbeli értékelés
Designer
Donald X. Vaccarino
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Honors
2009 Fairplay À la carte Winner, 2009 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee, 2009 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2009 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2010 Games Magazine Best New Family Strategy Game Winner, 2010 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee, 2011 Årets Spill Best Children's Game Nominee, 2011 Årets Spill Best Family Game Nominee
Category
Card Game, Medieval
BGG rank
66
Link BGG
Complexity
2.43