Drakula dühe

Drakula dühe

Drakula dühe

SKU
9781589942769
214,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
180 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU
1898-ban mindenki úgy tudta, hogy Drakula gróf tervei füstbe mentek, és azok az emberek akik üldözték őt, sikerrel jártak, és saját kastélya területén életét vették. Drakula azonban túlélte azt a bizonyos éjszakát, és most visszatér, szörnyű bosszút esküdve és vért követelve a világtól szenvedéseiért. Tanulva régi hibáiból, erősebb, okosabb, és motiváltabb, elsődleges célja pedig egy vámpírbirodalom kialakítása. Szerencsére akadnak még olyan elszánt és bátor emberek a világon, akik a vámpír nyomába erednek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy Drakula gróf többet ne fenyegessen senkit.
 
A Drakula dühe társasjáték folyamán a játékosok a gróf, vagy az őt üldöző vadászok szerepébe bújva járják végig a helyszíneket. Drakula mindég egy lépéssel előrébb jár, bejárva a városokat és meglepetéseket hagyva maga után, amelyek végzetesek lehetnek a vadászok számára. Abraham Van Helsing, Wilhelmina Harker, dr. John Seward és Arthur Holmwood folyamatosan azon tevékenykednek, hogy elkapják a vámpírt, és leszámoljanak vele egyszer és mindenkorra. Ezt a feladatot azonban csak úgy tudják véghez vinni, hogyha együtt dolgoznak, és segítik egymást. A játék folyamán egy játékos mindég Drakulát fogja megszemélyesíteni, míg a vadászok maximum négyen vágnak neki a kalandnak.A térkép amelyet a játék során Drakula és a vadászok használni fognak, az az 1898-as Nyugat és Kelet Európát ábrázoló játéktábla lesz. Ezen a táblán inkább a vadászok fognak szerepelni, számukra a gróf holléte sokszor rejtett marad.A Drakulát alakító játékos minden alkalommal amikor egy új városba látogat egy kártyát helyez maga elé, arccal lefele fordítva, amin a város neve található, ahol éppen tartózkodik. Ez a lapot fogjuk a játék során Drakula nyomának nevezni. Amikor a vadászok egy olyan városba lépnek, ahol már járt a vámpír, akkor ennek fel kell fednie azt a lapot. Innen elkezdődhet a találgatás, hogy merre is mehetett tovább Drakula, hol is kell tovább folytatni a keresését. A grófnak azonban vannak segédeszközei mint például a farkasforma, aminek segítségével két városnyi távolságot is megtehet, vagy a rejtőzködés, amely egy ugyan olyan kártya mint a többi, csak ennek segítségével egy városban maradhat a vámpír.

A vadászok Drakulát követve, ha egy olyan városba érnek, ahol a vámpír már járt, akkor szembe kell nézzenek a fenyegetéssel, amit a gróf hátrahagyott. Ezek a fenyegetések lehetnek patkány, útonálló vagy akár orgyilkos formájában is. Drakula célja az, hogy túléljen 6 napot, a vadászok célja pedig az, hogy megtalálják a grófot, és végezzenek is vele.

A Drakula dühe társasjáték során a vámpírt üldöző csapatnak össze kell játszania, csak így keríthetik kézre és végezhetik ki a hideg vérű gyilkost. Drakula szerepébe bújva egy játékos mindég menekülésre, bujdosásra kényszerül, azonban a játék folyamán mindkét fél jól szórakozhat, ugyanis annyi lehetőség és változási faktor van jelen a játékban, hogy biztosan senki sem fog unatkozni.Készüljünk fel, hogy akár 2-3 órára is az asztalhoz fog kötni ez a fantasztikus játék, de ha már tudjuk a szabályokat, és megszoktuk a játékmenetet, akkor az is lehet, hogy már az első nappali találkozáskor kionthatjuk Drakula gróf vérét.
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Drakula dühe
Pontbeli értékelés
Designer
Stephen Hand
Year published
2005
Number of players
2 - 5
Honors
2007 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2007 Golden Geek Best Gamer's Board Game Nominee, 2008 JoTa Best Cooperative Board Game Nominee, 2008 Ludoteca Ideale Official Selection
Category
Adventure, Deduction, Fighting, Horror, Novel-based
BGG rank
501
Link BGG
Complexity
2.95