Dvonn

Dvonn

Dvonn

SKU
5414301515135
77,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE, FR

A Dvonn társasjáték során két személy mérheti össze erejét. A fehér és fekete figurák tulajdonosai még néhány extra figurát is kapnak, ezek a Dvonn figurák. A kezdőjátékost sorsolással kell eldönteni, majd a szerencsés győztesnek oda kell adni 23 fehér figurát és 2 darab dvonn-t is. A fekete színű játékelemek a másik játékoshoz kerülnek, akinek már csak 1 dvonn fog jutni.

A játéktábla kezdetben üres, ezt kell az első körök folyamán feltölteniük a játékosoknak. Először a dvonn figurák kell lekerüljenek a táblára, majd minden játékos a saját színéhez tartozó figurákat helyezi le. Egy játékos köre folyamán csak egy figurát helyezhet le. Miután sikerült kialakítani a nyújtott hatszögű teret, kezdődhet a következő fázis.

A második fázist annak a játékosnak kell kezdenie, aki az elsőt is kezdte. Ez a fázis a mozgásról szól, tehát minden játékosnak köre folyamán lépnie kell valamelyik önálló figurával, vagy halommal. Az önálló figurák egy mezőt mozoghatnak bármely irányba, a halmok pedig annyi mezővel vándorolhatnak arrébb, ahány elemből állnak. Minden mozgásnak egy foglalt mezőn kell véget érnie, ami azt jelenti, hogy a figurák egymás tetejére kerülnek minden kör után. A halmok tulajdonosát mindég a legfelső figura színe fogja meghatározni.

Fontos megjegyeznünk, hogy a figurák csak akkor mozoghatnak, hogyha legalább egyik oldaluk szabad. Ezt a szabályt figyelembe véve kezdetben csak a tábla szélein található figurák lesznek mozgathatóak, mivel a középső elemek be vannak zárva.

A mozgás során figyelembe kell venni a 3 dvonn figura helyzetét is, mivel az a bábu vagy halom, amely nincs valamilyen úton kapcsolatba a 3 dvonn figura egyikével, lekerül a pályáról. Mivel minden olyan esetben, amelyben létezik egy lehetséges lépés, végre is kell azt hajtania a játékosnak, ezért megtörténhet, hogy pont saját figuráinak árt valaki.

A Dvonn játékát egészen addig kell játszani, amíg mindkét játékos lépésképtelenné válik. Vannak olyan esetek, amikor egyik játékos már nem tud lépni, de ellenfelének még hátramaradt pár lépése, ilyenkor ki kell várni amíg az ellenfél befejezi a játékot. Olyan esetben amelyben egy játékos lépése során újból játékba hozza ellenfelét, annak csatlakoznia kell a játékhoz. Amint már senki nem tud lépést végrehajtani, a Dvonn játéka véget ér. A játékosok egymásra kell helyezzék a táblán lévő halmokat, majd amelyik játékos magasabb toronnyal rendelkezik, megnyerte a játékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Dvonn
Pontbeli értékelés
Designer
Kris Burm
Year published
2001
Number of players
2 - 2
Honors
2002 International Gamers Awards - General Strategy; Two-players, 2002 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Nominee, 2002 Mensa Select Winner, 2002 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2002 Spiel des Jahres Recommended, 2003 Games Magazine Game of the Year Winner
Category
Abstract Strategy
BGG rank
429
Link BGG
Complexity
2.67