Eclipse

Eclipse

Eclipse

SKU
3421271302810
53,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR, IT

Az Eclipse egy olyan összetett játék, melynek során szükségetek lesz a logikus gondolkodásotokra, éles helyzetfelismerésetekre, valamint kombinációs készségeitekre. A játékot két játékos játssza, eszközeiket pedig egy üstökös, valamint 10 párokban kötött golyó (mellékbolygó) alkotja. A golyók lánccal vannak egymáshoz kötve, ennek a láncnak a hossza pedig váltakozó.

Az Eclipse folyamán a játékosok célja az, hogy az ellenfél üstökösét mozgásképtelenné tegyék. Erre nagyon kell figyelnetek, ugyanis az üstökös nem akkor számít bezártnak, amikor az ellenfél befejezte a lépését, hanem akkor amikor az üstökös tulajdonosa tette meg ezt. Találkozhattok a játék során olyan esetekkel, amikor elkönyveltétek már a győzelmet, azonban hogyha az ellenfél, lépése által fel tud szabadítani egy üres mezős üstököse számára, akkor a játék folytatódik.

A soron következő játékos választhat, hogy egyik golyóját mozgatja, vagy üstökösével lép egy szomszédos üres mezőre. Amikor az összeláncolt golyókkal szeretne lépni valaki, arra kell figyelnie, hogy a mozgatott golyó társa el ne mozduljon saját mélyedéséből. Ezen lépések végrehajtásakor igen fontos szerepet játszanak majd a láncok, melyekkel a golyók egymáshoz vannak rögzítve. Lépésünk során keresztezhetünk egy másik pár golyót, ami azt jelenti, hogy a mi golyóink lánca felül gátolja az alsó pár mozgását. Addig amíg fel nem szabadítjuk ezt a párost, addig nekik nem szabad mozogniuk. Figyelem, gátolni nem csak az ellenfél golyóit lehet, ez a mozgáskorlátozás saját golyóinkra is vonatkozik.

Abban az esetben, amikor egy játékos saját lépése után nem tudná elmozdítani üstökösét, mert nincs egyetlen szabad mező sem körülötte, a játék véget ér, és az ellenfél győz.

Mivel a játékszabályok igen egyszerűek és a játékidő is elég rövid (kb. 15 perc) ezért az Eclipse nagyon sok társasjáték rajongó kedvencévé vált. A sakk vagy a malom játékához hasonlóan ezt is két játékos játszhatja, és a győzelem csakis és kizárólag az egyén szellemi tevékenységének a gyümölcse, a szerencse ebben a játékban teljes mértékben mellőzve van.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Eclipse
Pontbeli értékelés
Designer
Gerardo Iula
Year published
1999
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
8626
Link BGG
Complexity
1.89