Edo társasjáték

Edo

Edo

SKU
4010350609415
169,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

Japánban több mint 200 évig a Tokugawa klán uralkodott, aki próbálta fenntartani a békét. Sikeres uralkodásukat annak köszönhették, hogy a Daimjókat felkérték költözzenek Edo-ba, amely egy halászfalu volt akkoriban. A Daimjók lemondtak saját védelmükről, ami azt jelentette, hogy a szamurájok akik őket védték, ezután inasként kezdtek el szolgálni. Mivel Edo igen kis település volt, ezért minden ide költöző személy feladatává vált az, hogy fejlessze és építse a falucskát. Napjainkban is létezik ez a település Japán területén, azonban az emberek most Tokió néven ismerhetik.

Picit visszatekintve a múltba, a játékosok Japán területén találják magukat, ahol egy-egy Daimjóként élik életüket. Céljuk Edo településének a fejlesztése, ami abban valósul meg, hogy házakat építenek, részt vesznek a kereskedelmi fejlődésben és szövetségeket kötnek. Annak a játékosnak, akinek sikerül a játék folyamán a legtöbb pontot gyűjtenie, valamint akinek meg van építve legalább egy háza Edo területén, megadatik az a lehetőség, hogy megnyerje a játékot, ezáltal pedig örökre beírja magát Japán történelmébe.

Az Edo játéka több körből áll, amelyek mindenike 4 fázist tartalmaz: tervezési fázis, akció fázis, bevételek és munkadíjak fázisa, valamint kör vége. A játékosok 3 jelzővel rendelkeznek, amelyek négyzet alakú lapokként vannak jelen és ezek 4-4 akciót tartalmaznak. Ezek közül kell majd a játékosoknak választaniuk a tervezési fázis alatt és itt kell meghatározzák az akciók sorrendjét is. Az akciókhoz szamurájokat, azaz inasokat is kell rendelni, ezek fogják majd meghatározni, hogy egy akciót hányszor hajthat végre a játékos a köre folyamán. Az akciók során a játékosok élelmiszereket gyűjthetnek, amelyek segítségével el tudják látni szamurájaikat, pénzt szerezhetnek, amelyet majd az építkezések során fognak felhasználni, toborzást folytathatnak, vagy akár építkezhetnek is. Mi csak néhány példát soroltunk fel, azonban a játék más akciókkal is rendelkezik, ezek részletes leírását megtaláljátok a dobozban.

Minden játékos aki rendelkezik már épületekkel, bevételre is szert fog tenni, amelyet a harmadik fázisban kap meg. Ezek a bevételek és az akciók során megszerzett pénz azonban arra szolgál, hogy a játékos kifizesse az embereit. Akinek sikerül jól gazdálkodnia, az még félre is tud tenni pénzt, amelyet majd építkezéskor fel tud használni, aki azonban nem tud spórolni és még az embereit sem tudja kifizetni, az hamarosan munkaerő nélkül maradhat.

Minden kör utolsó fázisa során a játékosok felkészülnek a következő körre, azonban meg kell nézni az állást is, nehogy valakinek meglegyen a 12 pontja, vagy talán kifogyott volna a kereskedő pakli, mert ekkor véget ér a játék.

Az Edo társasjáték inkább egy taktikai mint egy stratégiai játék. A játékosoknak figyelniük kell egymásra, mivel mindenkinek ugyan az a célja, de közbe saját kis birodalmukat is építgetniük kell, hogyha azt szeretnék, hogy Japán egyik legnevesebb családjává váljanak.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Edo
Pontbeli értékelés
Designer
Louis Malz
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2012 Meeples' Choice Nominee
Category
Economic, Medieval
BGG rank
1267
Link BGG
Complexity
2.95