Elveszett városok

Elveszett városok

Elveszett városok

SKU
9001890761997
64,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Szereted a kalandot, a kihívást, és az egzotikus tájakat? A világ tele van eltűnt kincsekkel, elfeledett városokkal, és te lehetsz az aki ezeket felkutatja. Kutatásaid során megmászhatod a Himalája hegyeit, áshatsz a szaharai homokban, lemerülhetsz a tenger mélyére és felkutathatod Neptun birodalmát, Brazil őserdőkbe vadászhatsz kincsek után, vagy kihalt vulkánok mélyén keresheted az elrejtett aranyat. Az összes elveszett várost azonban nem tudod egyedül felkutatni, erőforrásaid nem engedik meg ezt számodra, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobbat válaszd ki magadnak, és okosan gazdálkodj.

Az Elveszett városok során két játékos méri össze minden tudását, hogy eldöntsék ki is a legjobb kincsvadász. Az expedíciók kiválasztása fontos szerepet kap a játék során, ugyanis nem mindegy, hogy ki milyen feladatnak vág neki. Ha egy játékos teljesen bízik egy expedíció sikerességében, akkor megnövelheti a költségvetését. Ha sikeresen zárul az expedíció, akkor nagy összeg üti a vezető markát azonban egy rosszul végződő expedíció során nagyon sokat lehet veszíteni. A túl nagy befektetés során nagyon lecsökkenhet egy játékos erőforrása, azonban túl kevés támogatással csak kisebb sikereket lehet elérni, nem biztos, hogy ez elegendő a győzelemhez is.

A játék kezdetén mindkét játékos elindít minimum egy, de akár több expedíciót is. A kártyák segítségével folytatódnak az elindított expedíciók, és a játékos addig folytatja a felfedező utat, amíg csak lehetséges. Ha egy játékos bízik a sikerben, akkor egy befektetés-kártyával megnövelheti az expedíció költségvetést. A kártyákat egymást követően kell lerakni, és fontos, hogy a kijátszott lapokat nem lehet már többet felvenni.

Az Elveszett városokat addig kell játszani, amíg a húzópakliból el nem fogynak a lapok. A játék során megszámolhatják a játékosok a megmaradt húzólapokat, azonban fontos, hogy ezek színét megnézni TILOS. A húzólapok megszámolása segítséget jelenthet a stratégiák kidolgozásában. Miután a játék véget ért, össze kell számolni a pontokat, és meg kell határozni a győztest. Az expedíciók során szerzett pontok összegéből le kell vonni természetesen a befektetett összeget, csak így tudhatjuk meg, hogy sikeres volt-e az elveszett város felkutatása, vagy nem. Annak ellenére, hogy első látásra egyszerűnek tűnik, elég sok taktikázási lehetőséget, illetve stratégiai elemet tartogat az Elveszett városok társasjáték.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Elveszett városok
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
1999
Number of players
2 - 2
Honors
1999 Fairplay À la carte Winner, 1999 Meeples' Choice Award, 2000 International Gamers Awards - General Strategy; Two-players, 2000 International Gamers Awards - General Strategy; Two-players, 2006 Juego del Año Finalist, 2006 Juego del Año Winner
Category
Card Game, Exploration
BGG rank
303
Link BGG
Complexity
1.51