Építőmesterek: Középkor

Építőmesterek: Középkor

Építőmesterek: Középkor

SKU
3770000010114
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Az Építőmesterek társasjátékban, ahogyan azt a cím is mutatja, építőmesterré kell válnod és munkásaid segítségével a lehető legtöbb épületet kell elkészítened ahhoz, hogy a legtöbb győzelmi pontot szerezhesd meg.

Egy munkástanulóval, 1 arannyal és 5 ezüsttel kezded a játékot, innen kell majd felküzdened magad a legjobb építészek köreibe. Amint rád kerül a sor 3 akciót hajthatsz végre, ezek nem kerülnek pénzbe. Minden egyes további akció azonban 5 ezüstbe fog kerülni, szóval jól gondold meg, hogy mikor fizetsz egy akcióért.

Az akciók végrehajtása során több lehetőség közül is választhatsz: nekikezdhetsz egy építkezésnek, toborozhatsz magadnak munkásokat, elküldhetsz néhány munkást a munkatelepre, vagy felveheted a pénzedet a bankból.

Az építkezés elkezdéséhez csak annyit kell tenned, hogy elveszed az épülethez tartozó lapot az asztalról. A pakliból mindég 5 ilyen kártya lesz kitéve, ezek közül pedig neked bármikor szabad választanod. A játék során több épület elkészítésének is nekikezdhetsz.

A munkások toborzása az Építőmesterekben ugyan olyan egyszerűen fog történni mint az épületek választása. Elvehetsz egy munkást az 5 lap közül, amely az asztalra van helyezve, majd húznod kell egy új lapot az üres helyre. A játék során bármilyen számú munkás dolgozhat neked.

A munkásokat mindég ki lehet küldeni dolgozni egy épülethez, ami azt jelenti, hogy a munkás kártyáját az épület kártyájához kell illeszteni. Ilyenkor egy összeget is kell fizetni a banknak, ezt mindég a munkás kártyáján fogod megtalálni. Több munkás is kerülhet egy épülethez, azonban ezek mindég az akciót megtöbbszöröződésével járnak. Amíg az adott épület el nem készült, a munkásod nem mozgatható el tőle.

Utolsó akcióként választhatod azt, hogy felveszel pénzt a bankból. A bank mindég akciók után fizet téged, ezeknek tehát jól meghatározott értékük van.

A munkások kártyáin nyersanyagokat látsz, amelyek fontos szerepet játszanak az építkezésben. Amint egy új munkás dolgozni kezd, megnézheted, hogy az ő általa vitt nyersanyagokkal elérted vagy sem az épület nyersanyagait. Ha elérted ezt az értéket, akkor az épület befejeződött és a munkásod visszakerül hozzád. A bank mindég megjutalmaz ezért téged és az épületkártyán látható összeget átutalja neked. Nem csak épületeket, hanem gépeket is építhetsz az Építőmesterek során, amelyek majd elkészülésük után ingyen fognak dolgozni neked.

Az Építőmesterek akkor ér véget, amikor egy játékos megszerezte 17. győzelmi pontját. Az adott kört még végig kell játszania mindenkinek, majd ezt a végső elszámolás fogja követni. A játék végén aki a legtöbb győzelmi ponttal rendelkezik, az lesz a győztes.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Építőmesterek: Középkor
Pontbeli értékelés
Designer
Frédéric Henry
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2014 As d'Or - Jeu de l'Année Prix du Jury Winner
Category
City Building, Medieval
BGG rank
1601
Link BGG
Complexity
1.79