Era of Inventions

Era of Inventions

Era of Inventions

SKU
4260071877239
140,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A legnagyobb felfedezők, kutatók mind híressé váltak a történelem folyamán. Karl Benz, vagy Alexander Graham Bell neve mindenkinek ismerősen cseng, mert olyan találmányokkal gazdagították az emberiséget, amelyek mind a mai napig meghatározzák életünket. Az ipari forradalom közepébe csöppenve most már rajtad a sor, hogy feltaláld ezeket a termékeket, szabadalmaztasd őket, majd le is gyártsd mindeniket. Az írógép, a telefon, a gőzgép és még sok sok más csupa érdekes találmány vár rád az Era of inventions (Találmányok kora) társasjátékban.

A játékot körök alkotják, melyek során a játékosok akció zsetonjaikat helyezik le, majd döntéseket hoznak az akció területekről. Az akció zsetonokat minden játékos egyenként helyezi le, ezekből egy akció területen csak egy darab lehet. Miután mindenki lehelyezte a zsetonjait, sorra kiválaszt egyet közülük (nem feltétlenül abban a sorrendben ahogy lerakta őket), majd végrehajtja az adott akciót. A játékban hat akcióterület található, amelyek különböző lépéseket tartalmaznak:
- gyárak építése
- termelés
- erőforrások vásárlása
- találmányok gyártása
- cserepiac
- fejlesztés, vagy szabadalom bejegyzése

Egy játékos fejleszthet egy találmányt, amellyel bekerülhet a piacra és pénzt kereshet vele, vagy akár szabadalmaztathatja azt, ezúton nem fogja elveszíteni a termék profitját a hamis gyártmányok miatt.
A kör akkor ér véget amikor minden játékos végrehajtotta az akcióját, és a zsetonok visszakerülnek a játékosok talonjaiba.

Az Era of invetions végét mindég a játékosok száma határozza meg, így 3 játékos esetén például a kilencedik kör jelenti a játék végét, 4 játékos esetén azonban 8 kört kell majd lejátszani. A végső elszámolást alkotó pontokat a játék során szerzett befolyáspontok, az erőforrások, arany pénzérmék, fejlesztési fogaskerekek, valamint bónusz pontok összessége alkotja. Hogyha holtverseny alakul ki, az a játékos a győztes, aki a játék során több találmányt fejlesztett ki.

Ne hagyd, hogy mások neve íródjon be a történelem nagy könyvébe, légy te a legnagyobb felfedező, alkosd te a legtöbb maradandó dolgot és légy a Találmányok korának legnagyobb személyisége!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Era of Inventions
Pontbeli értékelés
Designer
Anthony Daamen
Year published
2010
Number of players
3 - 5
Category
Industry / Manufacturing
BGG rank
5182
Link BGG
Complexity
2.93