Évszakok - Seasons

Évszakok - Seasons

Évszakok - Seasons

SKU
3558380018971
173,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
14+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az Évszakok hallatán szinte mindenkinek a tavasz, nyár, ősz és tél jut eszébe, azonban hogyha varázslói körökben mozogsz, akkor bizonyára az Argosz erdőben történő verseny ugrik be neked először. Erre az eseményre készül minden varázsló, ahol 12 évszakon át mérik össze erejüket a legjobbak, és arra törekednek, hogy Xidit birodalmának új főmágusai legyenek. Itt kell neked is helyt állnod, és arra törekedned, hogy te idézd meg a legügyesebben a varázstárgyakat, famulusokat, neked legyen a legtöbb kristályod és energiád, csak ekkor nyerheted el a birodalom legnagyobb mágusa titulust.

Kilenc hatalomkártyával indítod a játékot, amelyeket igen nagy megfontolással kell megválasztanod ugyanis ezeknek nagyon fontos szerepe lesz a játék folyamán. Minden játékos először véletlenszerűen kap 9 kártyát, amelyből ki kell választania egyet, azt le kell tennie maga elé, majd a megmaradt nyolc kártyát tovább kell adnia bal oldali szomszédjának. Ezt a folyamatot addig kell végezni, ameddig már nem marad kártya amit tovább lehetne adni. Ezzel a játék első fázisa le is zárult.

Miután minden játékos kiválasztotta a 9 hatalomkártyáját, kezdetét veszi a második, a Versenynek nevezett fázis. Ez a fázis több fordulót foglal magába, amelyek során a mágusok összemérik erejüket, és amelyek végén kiderül ki is lett a győztes.

A fordulók során a játékosok az évszakkockákkal fognak dobni, ezek határozzák majd meg azokat az akciókat amelyeket mindenikük végre kell hajtson. A kockák közül dobás után minden játékosnak választania kell egyet, azonban legvégül egy kockának az asztalon kell maradnia. A játékosok által választott, illetve az évszakok akciói igen sokfélék lehetnek, ezek részletes leírását megtaláljátok a szabályzatban.

Amikor minden játékos elvégezte a kívánt akcióit, akkor az adott forduló véget ér. Ezután meg kell nézni, hogy az asztalon maradt dobókockán hány pötty található, ez fogja majd meghatározni az évszakot, ugyanis az évszakjelzőt ennyi mezővel kell majd előre vinni. Amikor az évszakjelző átlépi a 3-as, 6-os, 9-es vagy a 12-es mezőket, akkor változni fog a játékban az időjárás. Ez a változás pozitív hatással lehet rátok, ugyanis ilyenkor aktiválódhat néhány hatalomkártya, és jó szerencsével azok éppen nálatok lesznek majd.

Az Évszakok társasjáték során amikor az évszakjelző harmadszorra is áthalad a 12-es mezőn, azaz letelik a 3. év, akkor pontösszeszámolásra kerül sor, ugyanis a játék véget ér. Minden kristály és hatalomkártya presztízsponttá alakul át, de vigyáznotok kell, mert a kezetekben maradt lapok értéke leszámolódik majd a végösszegből. Akinek sikerül a legtöbb presztízspontot összegyűjteni az Évszakok játék során, az lesz Xidit királyságának új főmágusa!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Évszakok - Seasons
Pontbeli értékelés
Designer
Régis Bonnessée
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2012 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2012 Lucca Games Best Art Winner, 2012 Meeples' Choice Nominee, 2012 Tric Trac Nominee, 2013 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2013 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2013 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2013 Gra Roku Game of the Year Nominee, 2013 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
Category
Card Game, Dice, Fantasy
BGG rank
190
Link BGG
Complexity
2.77