Finca

Finca

Finca

SKU
9001890680496
113,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Mallorca gyönyörű és egzotikus szigetére látogatsz. Megismered az itt élő emberek életét, szokásait, és belekóstolsz a gyümölcstermesztés fortélyaiba. Gazdák szerepébe bújva, a szigeten honos füge, mandula, olajbogyó, narancs, szőlő és citrom termesztése lesz a legfőbb célod. A megtermelt gyümölcsöket a sziget különböző pontjaiba kell szállítanod eladás céljából. Minden szállítás értékes pontokat ér, ezeket pedig a játék végén össze kell számolni, és kihirdetni győztesnek azt, aki a legtöbbet gyűjtötte.

A Finca társasjáték során az első lépést mindég a kezdőjátékos kiválasztása képezi. Ezután indul a lehelyezési szakasz, amikor is a szélmalom egyik lapjára elhelyezi a kezdőjátékos a bábuját, és az azon található gyümölcsből elvesz egyet a készletből. A lehelyezési szakasz akkor ér véget, amikor minden játékos letette az összes gazdafiguráját, és magához vette a megfelelő gyümölcsöket. A gyümölcsöket jelző lapokat a játékosok maguk elé teszik, ez a teljes játékidőre érvényes. A szélmalom különböző lapjain több gazdafigura is állhat.

A játékosok a körök folyamán három lépéslehetőség közül választhatnak: léphetnek egyet a figurájukkal, kiszállíthatnak egy adag gyümölcsöt a sziget valamelyik piacára, vagy felhasználhatnak egy akciókorongot. A lépés mindég az óramutató járásának az irányába történik, és a játékos annyi egységnyi gyümölcsöt kap, ahány figura áll azon a mezőn ahova épp megérkezett, beleértve a megérkező figurát is.
A gyümölcsök kiszállítása a szekerek és szamarak segítségével történik. Minden egyes megtett félkör után kap a játékos egy szekeret, amelyet a későbbiekben fel tud használni szállítás céljából. Egy szekér csak 6 egységnyi gyümölcsöt tud szállítani, éppen ezért fontos, hogy mikor és melyik piacra küldenek majd a játékosok árut.

Minden játékosnak négy darab akciókártya áll rendelkezésére, minden kártyát a játék során csak egyszer lehet majd használni. Fontos szerepet kap a játék során a finca lap is, meg a faházak felállítása. Amikor már az utolsó faház is az asztalra került, akkor a játéknak vége van. Ekkor következik a végső összeszámlálás, és a nyertes megállapítása.

A Finca egy egyszerű szabályokkal rendelkező könnyed társasjáték. Mindenkinek ajánljuk aki szereti a gyors, kis szerencsével megáldott, de könnyed, társasjátékokat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Finca
Pontbeli értékelés
Designer
Wolfgang Sentker
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Honors
2009 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2009 Lys Grand Public Finalist, 2009 Spiel des Jahres Nominee, 2010 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2010 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2010 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee, 2010 Vuoden Peli Adult Game of the Year Winner, 2011 Hungarian Board Game Award Nominee, 2011 Hungarian Board Game Award Winner, 2011 Juego del Año Finalist, 2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
Category
Economic, Farming
BGG rank
602
Link BGG
Complexity
2.08