Five Tribes

Five Tribes

Five Tribes

SKU
0824968784914
239,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Az Ezeregyéjszaka földjén utazol karavánoddal együtt, amikor eléred Naqala városát. Sajnálattal veszed tudomásul, hogy a szultán meghalt, azonban felcsillan a szemed amikor megtudod, hogy a jövendőmondók azt jósolták meg, hogy idegenek érkeznek a városba, akik az Öt Törzset vezetve megpróbálnak hatalomra törni. Úgy érzed hogy mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy ez a prófécia beteljesüljön, azonban még nem tudod, hogy mekkora fába is vágod a fejszéd.

A Five Tribes előkészületei során mindég figyelembe kell vennetek azt, hogy hány játékos fog játszani. A játékosok száma meghatározza, hogy hány darab teve, valamint hány darab körjelző jut mindenkinek. Kezdetben a játékosok 50 aranyat is kapnak, amely egyben pontot is jelent, ezért érdemes titokban tartani a játék folyamán, hogy ki mennyi arannyal rendelkezik.

A játéktábla 30 lapból áll, ezeket össze kell keverni, majd egy 5 x 6 kártyából álló téglalapot kell alkotni belőlük. Mivel minden játék előtt össze kell keverni a lapokat, ezért a játéktér mindig más és más lesz. Minden lapra 3 darab figurát is kell tenni, amelyeket egy zsákból kell kihúzni. Az erőforráskártyákat és a dzsinnkártyákat pakliba kell szednii, majd fel kell csapni annyit belőlük, amennyit a szabályzat előír.

Amint az előkészületek befejeződtek, kezdetét veheti a törzsek vezetése. A Five Tribes fordulói mindig egy licittel kezdődnek, amely meghatározza majd a játékosok sorrendjét az adott fordulóban. A sorrend meghatározását követően a nyertes játékos nekikezd körének, amely során több akciót kell majd végrehajtania. A játéktáblán haladva a játékosoknak lehetőségük van felvenni a mezőkön található figurákat, amelyek pontokat jelentenek majd számukra. Ezek a figurák színeik alapján különböző funkciókkal bírnak. A figurák felvételekor arra is kell figyelni, hogy az adott mező üresen marad vagy sem. Üres mező esetén az adott játékos letehet egy tevét erre a pontra, ami plusz akciókat jelent majd a számára. Az akciók végét követően az a játékos folytatja a játékot, aki a licitáláskor kialakult sorrendben következik.

Minden forduló végén van még egy plusz kör, amelyet takarításnak nevezünk, ilyenkor fel kell tölteni az erőforrás-, valamint a dzsinnkártyákat.

A Five Tribes játéka akkor ér véget, amikor már nincs több lehetőség lépni a figurákkal, vagy amikor egy játékos letette az utolsó tevéjét is a táblára. Ezekben az esetekben a fordulót még végig kell játszani, azonban ezután már nem egy új forduló, hanem a végső elszámolás kezdődik meg. A végső pontozás során nem csak a pénz, hanem az akciók során szerzett egyéb nyersanyagok, illetve figurák is pontokká alakulnak át. Az a játékos aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze, megnyeri a Five Tribes játékát, valamint ő uralkodhat majd Naqala városállama felett is.

Nézd meg hogyan kell játszani és mi van a dobozban:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Five Tribes
Pontbeli értékelés
Designer
Bruno Cathala
Year published
2014
Number of players
2 - 4
Honors
2014 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee, 2014 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2014 Golden Geek Best Strategy Board Game Winner, 2014 Golden Geek Board Game of the Year Nominee, 2014 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee, 2014 Meeples' Choice Nominee, 2014 Tric Trac d'Or, 2014 Tric Trac Nominee, 2015 As d'Or - Jeu de l'Année Grand Prix Winner, 2015 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2015 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2015 Lys Passioné Finalist, 2015 Lys Passioné Winner, 2015 SXSW Tabletop Game of the Year Nominee
Category
Animals, Arabian, Fantasy, Mythology
BGG rank
56
Link BGG
Complexity
2.85