Gaia Project Magyar kiadás

Gaia Project - Magyar kiadás

Gaia Project - Magyar kiadás

SKU
5999566840173
319,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
1-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Elérkezett az a pillanat, amikor az űrutazás már nem jelent akadályt, így a civilizációk újabb világokat fedezhetnek fel a közel végtelen galaxisban. Ahogy a technológia fejlődik egyre több lehetőség lesz a terjeszkedésre és arra, hogy minél több bolygót hódítsanak meg a galaxis lakói. 

A Gaia Project világában egy 10 elemből álló mindig véletlenszerűen felépülő galaxisban találják magukat a játékosok, ahol az összesen 14 faj közül választva irányíthatják a sorsukat a még érintetlen galaxisban. Ahogy a technológia fejlődik és a játékosok egyre messzebb merészkednek a szülőbolyógjuktól, annál jobban kinyílik előttük az ismeretlen világ és nem csak kinyílik, de a maguk kedvük szerint formálhatják is azt. A bolygók terraformálása után kolóniák és bányaszbolygók létesülnek, amelyek elősegítik majd a további terjeszkedést. A nyersanyagokat persze nem elég csak fáradtságos munkával kitermelni, de azokat hasznosan is kell felhasználni, hogy minden lépéssel egyre nagyobb és erősebb legyen a játékosok civilizációja.

Ameddig a bányászbolygók a terjeszkedéshez szükséges nyersanyagokat termelik, addig a játékosok további fejlesztéseket eszközölhetnek és tökéletesíthetik a stratégiájukat, hiszen a galaxist mást civilizációk is lakják, akiknek a célja szintén a terjeszkedés, így a döntések bölcsek és jól meggondoltak kell legyenek. A játékosok az általuk irányított bolygókat, minél előbb egy nagy és tökéletesen működő frakcióva kell alakítsák, hogy felvegyék a versenyt az idegenekkel.

A technológia alkotja a fejlődés gerincét, ezért a játékosok nagyon fontos döntések elé néznek a terjeszkedés során, hiszen rengeteg lehetőség van, ahol kutatásokat végezhetnek. Attól függően milyen területen kutatnak a játékosok, annak függvényében tudják majd felgyorsítani a gazdasági problémák megoldását vagy a terjeszkedéssel kapcsolatosakat pl. a játék elején a technológia még nem teszi lehetővé távoli bolygók kolonizálását, csak a szomszédosakét.

Ahogy a játékosok civilizációja egyre hatalmasabbra növekszik, úgy jutnak el egyre messzebbre a galaxisban, ezáltal olyan különleges bolygókat is felfedezhetnek, amelyek merőben eltérnek a többitől, ezeket a lila, de főként zöld színű bolygókat nem lehet a megszokott módszerekkel terraformálni, így a játékosoknak életbe kell léptetniük a Gaia Projectet és annak a kutatási területébe befektetve ún. gaiaformerekhez kell jutniuk, amelyekkel sikerülhet meghódítani ezeket a különleges bolygókat is.

Vajon meddig lesznek képesek a civilizációk fejlődni, talán az egész galaxis benépesedik?

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Gaia Project - Magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Jens Drögemüller
Year published
2017
Number of players
1 - 4
Honors
2017 Golden Geek Best Solo Board Game Nominee, 2017 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2017 Golden Geek Board Game of the Year Nominee, 2017 Meeples' Choice Nominee, 2018 Goblin Magnifico Nominee, 2018 Jogo do Ano Nominee, 2018 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Nominee, 2018 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Winner, 2018 Spiel der Spiele Hit für Experten Recommended
Category
Civilization, Economic, Science Fiction, Space Exploration, Territory Building
BGG rank
8
Link BGG
Complexity
4.29