Gazdálkodj okosan

Gazdálkodj okosan

Gazdálkodj okosan

SKU
5996055150652
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-7
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A pénz nagyon fontos szerepet játszik az életünkben, éppen ezért meg kell tanulnunk beosztani azt. A Gazdálkodj okosan nem csak a gyerekeket tanítja meg játékosan a pénz kezelésére, hanem a felnőtteket is ellátja pár tanáccsal. A társasjáték kezdetén mindenki 20. 000 Ft kezdő összeget kap, ezzel kell majd a játék folyamán gazdálkodnia. A játékot az nyeri, akinek sikerül egy lakást venni, teljesen berendezni azt, és ezen felül rendelkezik még egy kisebb megtakarított összeggel is. Ugyan úgy mint a rendes életbe, a játék során is szükségünk lesz egy kis szerencsére, azonban a jó stratégia, és az odafigyelés mindég csak a javunkat szolgálja. A játéktáblán kockadobással haladunk majd előre, a játékmezők pedig kisebb-nagyobb kihívásokat tartogatnak számunkra. Lakást csak akkor vásárolhatunk, ha megvan rá a megfelelő összegünk, és a 14-es vagy 26-os mezőre léptünk. Ez az összeg nem a teljes árat jelképezi, ezen kívül minden körben 2000 Ft-ot kell még kifizetnünk a banknak. A berendezés vásárlása sem egyszerű, mivel ennek csak akkor kezdhetünk neki, ha rendelkezünk már lakással, és természetesen csak bizonyos mezőkön költhetjük majd el a pénzünket.

Ha a játék folyamán nem sikerült jól gazdálkodni a pénzzel és fizetésképtelenné váltunk, akkor adódik még egy lehetőség. Kölcsönt vehetünk fel a banktól, aminek az a kamata, hogy kétszer kimaradunk a dobásból. Az adósságot egy forduló után vissza kell fizetnünk a banknak, ha ez nem sikerül, akkor kiestünk a játékból. Ami a lakásberendezést illeti, nem csak vásárolhatunk, hanem kölcsönbe is vehetünk tárgyakat, amelyek kölcsönzési díját csak egyszer kell kifizetnünk, és ez a tárgy akár a játék végéig nálunk maradhat, és beleszámolódik majd a győztes eredménybe ugyan úgy mintha megvásároltuk volna azt. A játék folyamán Szerencsekártyákkal is találkozunk, amelyek utasításait pontosan be kell tartsuk.

A Gazdálkodj okosan társasjáték során sok lehetőségünk akad majd pénzhez jutni, de körül belül annyi esélyünk lesz majd el is költeni azt. Ha nem vigyázunk vagyonunkra, akkor elég hamar fizetésképtelenné válhatunk, ami ugyan úgy mint a rendes életbe kölcsön felvételéhez vezethet. Odafigyeléssel és okos befektetésekkel azonban gyarapíthatjuk vagyonunkat, és ha a szerencse is egy picit mellénk áll, akkor mi lehetünk az elsők akik megvásároljuk álmaink lakását, és be is rendezhetjük azt saját ízlésünk szerint. Mindezek mellett ha sikerül még egy kis pénzt félre is tenni, akkor megnyerhetjük ezt az igazán érdekes, szórakoztató és egyben tanulságos játékot. Mi azt kívánjuk neked: Gazdálkodj mindég okosan!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Gazdálkodj okosan
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
1960
Number of players
2 - 7
Category
Economic
BGG rank
18444
Link BGG
Complexity
1.33