Gobblet

Gobblet

Gobblet

SKU
3770000904147
115,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, EN

A Gobblet egy kétszemélyes stratégiai és memóriajáték. A játékteret egy 16 mezős tábla biztosítja, amelyre bábukat kell felhelyezni. A játékosok először színt választanak, majd maguk elé helyezik a megfelelő figurákat. A figurák méretét illetően azt kell tudni, hogy 4 méretűek lehetnek, a kisebb figurákat pedig el tudják takarni a nagyobbak. Ilyen felállásban is kapjuk meg a figurákat, ami azt jelenti, hogy 3 kupacban lesznek rendezve.

A Gobblet körei során az adott játékos választhat, hogy felhelyez egy figurát a táblára, egy üres mezőre lép valamelyik táblán lévő figurájával, vagy eltakar egy figurát saját figurájával.

Felhelyezés során arra kell figyelni, hogy a figurákat csak abban a sorrendben lehet használni, ahogy azok eredetileg csoportosítva voltak. Először tehát a legnagyobb figurák kerülnek majd játékba, a legkisebb figurák csak akkor játszhatóak ki, hogyha a játékos felhasználta már a felettük álló bábukat.

Az üres mezőre való lépés szabályai egyszerűek. Itt csak arra kell figyelni, hogy a mező üres legyen, valamint a tábla rajza megengedje ezt a lépést.

Az eltakarás, vagy ahogy a szabályzatban nevezik ''felfalás'', csak akkor következhet be, hogyha a játékos olyan mezőre lép, ahol már áll egy bábu, azt pedig az ő figurája teljesen le tudja takarni. Ilyen esetben az alsó figura nem mozgatható egészen addig, amíg le nem kerül róla az a bábu amely eltakarta. A felfalás akkor teszi érdekessé a játékot, amikor már sok ilyen helyzet alakult ki a táblán és a játékosok már nem tudják észbe tartani, hogy melyik figura mit takar.

A Gobblet társasjáték során a cél az, hogy a táblán valamelyik játékos 4 figurát állítson vízszintes, függőleges, vagy átlós irányba. Minden figura, amely takarásban van, egy potenciális veszélyt jelent a körök folyamán. Minél több ilyen figura van, annál nehezebb a játékosok dolga, mivel nem tudják már egy idő után követni, hogy hol milyen szín található, így könnyen megtörténhet, hogy egy lépés során olyan figurát fednek fel, amely pont az ellenfél győzelmét jelenti. A Gobblet társasjáték tehát nem csak a memóriát fogja igénybe venni, hanem nagy hangsúlyt fektet a tervezésre és a többlépéses gondolkodásra is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Gobblet
Pontbeli értékelés
Designer
Thierry Denoual
Year published
2000
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy, Memory
BGG rank
2088
Link BGG
Complexity
1.85