Gyges

Gyges

Gyges

SKU
3421271303213
102,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A Gyges a hagyományos játékok közé tartozik. Régebbi változatait már az 1980-as években is játszották. A klasszikus játékokhoz hasonlóan, itt is két játékos méri majd össze az erejét. A játékteret egy 6x6 tábla képezi, amelyen minden játékos felállítja a figuráit. A bábuk elemekből állnak és ezek száma szerint lehetnek tripla, dupla vagy szimpla eleműek. Minden játékos kezdetben 2 bábuval rendelkezik mindenik fajtából, azonban a Gyges kezdés után igen érdekessé válik, mivel a bábuk az első lépéseket követően semlegessé válnak. Mindenik játékosnak a hozzá legközelebb eső bábut kell mozgatnia, odafigyelve, hogy ez hány elemből áll.

A játékosok a hozzájuk legközelebb eső sorból mozgathatnak bábokat, azonban minden figura annyi mezőt léphet, ahány elemből áll. A figurák előre, hátra, jobbra és balra mozoghatnak, és mozgásuk során akár irányt is változtathatnak. Az első körökben minden játékos a kezdő sor figuráit fogja mozgatni, mivel a táblán mindenkinek az első sorban kell elhelyeznie a bábukat.

Egy játékos lépése akkor ér véget, amikor egy üres mezőn landol a bábuja. Amikor az utolsó lépése egy bábunak egy foglalt mezőre esne, akkor ezt a mezőt átugorhatja a játékos, és egy újabb lépéssorozat veszi kezdetét, attól függően, hogy hány elemet tartalmaz a figura. Mozgása során a figura ugyan azon a mezőn többször is áthaladhat, feltéve, hogy az előző lépéshez képest más mezőről érkezik a bábu, vagy más mező irányába távozik.

A Gyges játéktábláján egy „Vége” mező is található, amelyet a bábuk nem érinthetnek mozgásuk által a játék folyamán. A cél az természetesen, hogy egy játékos, ellenfelének erre a mezejére érjen egy bábuval. A győzelem csak akkor biztosított, amikor a játékos úgy éri el ezt a mezőt, hogy bábujának teljes lépését kihasználva pont itt landol. A „Vége” mező a tábla utolsó sorának bármely mezejéről elérhető.

A játékosok stratégiai képességeit teszi próbára a Gyges. A játék során a legnehezebbnek talán az bizonyul, hogy mindég a legközelebbi bábut mozgassuk, ami egyben azt is jelenti, hogy mindég a céltól legtávolabb eső bábuval kell lépnünk. Ezek mellett még arra is oda kell figyelnünk, hogy könnyű helyzetbe se hozzuk az ellenfelünket, ugyanis senki nem rendelkezik saját bábuval, ezért egy rossz lépés akár a biztos vereséget is jelentheti.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Gyges
Pontbeli értékelés
Designer
Claude Leroy
Year published
1985
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
4254
Link BGG
Complexity
2.58