Háborúk kora

Háborúk kora

Háborúk kora

SKU
9781616618353
67,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
14+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Háborúk kora egy nagyon egyszerű, gyors kockajáték. A feudális Japán területén és területéért kell harcolnod. Bejárva az ország területét, erődöket kell majd bevenned, ami nem lesz egy egyszerű feladat.
Tizennégy kártya kerül majd ki az asztalra, ezek mindenike egy kastélyt fog szimbolizálni. A kastélyokat meg kell majd támadnotok, ami azt jelenti, hogy a lapon található sorokban szereplő szimbólumokat kell kidobnotok a kockákkal. Hét darab kocka van játékban, mindeniken találtok majd szamurájkard-, nyilas-, lovas-, valamint damiomintákat. A csaták során általában az első háromra lesz szükségetek, ami pedig a damiokat illeti, segítségükkel ellenfeleitek elől rabolhatjátok el a már megszerzett lapot.

Amint sikerült egy kastély lapjairól kidobni a szimbólumokat, az adott kártya hozzátok kerül. Figyelem, csak három alkalmatok van arra, hogy dobjatok a kockákkal, minden egyes alkalommal pedig csak egy sor szimbólumait tölthetitek ki. A kastély lapját tehát megszereztétek, azonban ezt meg is kell tartani. Bármely játékos aki kidobja az előttetek lévő lapok szimbólumait, mellettük pedig egy damiot is sikerül gurítania, ellophatja a kártyátokat.

Minden lapon a szimbólumok mellett még egy szám is található, ez jelöli az adott kastély pontértékét. Célotok a Háborúk kora során az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot összegyűjtsétek, csakis így lehettek ti Japán uralkodói.

Mivel arra törekedtek, hogy a legtöbb meghódított kastély lapja előttetek legyen, éppen ezért begyűjthetitek egy klán összes kastélyát. Ez azt jelenti, hogy a lapokat képpel lefele fordítva, azokat már senki nem lophatja el tőletek. Amint egy klán összes lapja, azaz kastélya egy játékoshoz került, értékük megnövekszik, tehát ezek együttesen több pontot fognak érni, mint a rajtuk megjelölt érték.

A Háborúk kora társasjáték tehát a hódításról szól, azon belül pedig aki a legügyesebbnek bizonyul, az megnyeri a játékot, és Japán uralkodója lesz. Ne feledjétek, ha sikerül egy-egy klánt teljes egészében elfoglalni, akkor még több pontot kaptok, így sokkal nagyobb az esélyetek a végső győzelemre, kastélyaitokat pedig már nem tudják elrabolni tőletek.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Háborúk kora
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2014
Number of players
2 - 6
Category
Dice, Medieval
BGG rank
1598
Link BGG
Complexity
1.11