Hadurak

Hadurak

Hadurak

SKU
9781589942820
169,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
100 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Káosz és háború fenyegeti a birodalmat. A trónon uralkodó királynak nincs férfi sarja aki átvehetné tőle a koronát, a Tanács hat bárója viszont nem tud megegyezni, hogy kié is legyen a hatalom. Nem félve sem embertől, sem Istentől, úgy dönt mindenikük, hogy saját módszereiket vetik be a korona elnyerésének érdekében. Túl nagy a tét ahhoz, hogy meg lehessen a tanácsteremben egyezni, éppen ezért a csatatéren fog eldőlni, ki is lesz a birodalom új uralkodója. Kitör a háború, amely során mindenkinek sok áldozatot kell hoznia, várak cserélnek majd gazdát, települések tűnnek el a harcosok lábai alatt, vagy eltűntek emelkednek óriásira előttük, azonban a cél az mindenkinek ugyanaz, megszerezni a koronát.

A Hadurakban minden egyes játékosnak egy báró szerepébe kell bújnia, és úgy kell vezetnie seregét, hogy azok legyőzzenek mindent, és mindenkit. Minden báró segítségére 4 hűséges nemes áll, akik harcba vezetik seregeiket, amíg a bárók arra törekednek, hogy befolyásra tegyenek szert. Jövedelmük és vagyonuk gyarapításán munkálkodnak, szavazatok után kutatnak a Tanács tagjai között, valamint követőket szereznek, akik segítsége a későbbiekben igen jól foghat. A hatalom megszerzése nem csak puszta harc, a stratégia is fontos szerepet játszik, ami mellé szükséges még pénz, és természetesen befolyásos kapcsolatok is.

Mint említettük, a befolyás igen fontos szerepet játszik majd a Hadurak folyamán, ezért is lehet ez az egyik tényező, amely által megnyerhetitek a játékot. Az utolsó forduló befejeztével aki a legnagyobb befolyással rendelkezik, az szerzi majd meg a koronát, és az lesz a birodalom új uralkodója. A másik igen fontos tényező természetesen a harc, és az eredmények majd magukért fognak beszélni. Akinek sikerül egy forduló végén a még el nem pusztított városok több mint felét birtokolnia, annak óriási serege, és harci tudása előtt meghajolnak a többiek, és királyukká koronázzák majd őt.

A Hadurak egy igen összetett és komoly játék, amely során nem elég csak a hadsereget irányítani. Fontos odafigyelni a sereg fenntartására, ellátására, új katonák toborzására, de mindezek mellett a tanács döntései is téged kell hogy segítsenek, valamint az egyház támogatását is el kell nyerned, mert máskülönben nem tudod majd megkaparintani a győzelmet.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Hadurak
Pontbeli értékelés
Designer
Derek Carver
Year published
2006
Number of players
2 - 6
Honors
2006 Golden Geek Best Wargame Nominee
Category
Medieval, Negotiation, Political, Wargame
BGG rank
1046
Link BGG
Complexity
3.51