Halli Galli junior

Halli Galli junior

Halli Galli junior

SKU
9001890746697
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Kedves gyerekek, szükségünk van a segítségetekre. 54 bohóc került ki a cirkuszi porondra, és nem tudjuk őket párosával összeszedni. A bohócok mint tudjátok igen vidám teremtmények, azonban a mi bohócaink között sajnos szomorúak is vannak. 9 közülük elveszítette a kalapját, ezért ők szomorúan elkezdenek keresgélni kalapjuk után. Segíttek nekünk megtalálni bohócaink párjait és megvigasztalni a szomorúakat közülük?

A Halli Galli Junior játéka nem sokban különbözik az eredeti játéktól. A pakli lapjait egyenlő arányban szét kell osztani a játékosok között, majd mindenki egyenként fel kell fedje lapjait. A játékban egy csengő is található, ezt az asztal közepére kell helyezni úgy, hogy mindenki által jól elérhető legyen, viszont senki nem szabad a kezét a csengő felett tartsa.

Minden játékos egy paklit alakít ki lapjaiból, azonban ezeket mindég képpel lefele kell tartania. Ahogy elkezdődik a Halli Galli Junior, a gyerekek sorra fel kell fedjenek egy-egy lapot paklijukból. Ennek a kártyának a helye a csengő és a játékos paklija között kell legyen. Mindenki úgy kell felfedje lapját, hogy azt először társai láthassák, csak ezután nézheti meg ő maga. A kártya kijátszásának művelete éppen ezért nagyon gyors kell legyen, mivel aki leghamarabb észreveszi a lap tartalmát, az már keresheti is az adott bohóc párját.

Amint egy játékosnak sikerült két azonos bohócot találnia a lerakott lapok között, rácsap a csengőre, ezzel jelezve a kör végét. Társai le kell ellenőrizzék, hogy választása során a játékos biztosan egy párt talált meg. Erre azért van szükség, mert a szomorú bohócok nagyon hasonlítanak vidám társaikra. Akinek sikerült helyesen tippelnie, magához veszi az asztalon kijátszott összes lappot, majd ő kezdi meg a következő kört azzal, hogy felfed egy lapot a paklija tetejéről. Ne feledjétek leellenőrizni egymás tippjét, mert helytelen csengetés esetén a hibázó játékosnak át kell adnia lapjai közül egyet minden társának.

A Halli Galli Junior kártyajáték során hogyha egy játékos már nem tud kijátszani lapot, mert elfogyott a paklija, akkor kiesik a játékból. Társai addig folytatják a játékot, amíg még találnak azonos kártyákat, amint ezekből kifogytak, a játék véget ér. Minden játékba maradt játékos megszámolja a lapjait, akinek pedig sikerült a legtöbb lappal zárnia a Halli Galli Junior-t, az meg is nyerte a játékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Halli Galli junior
Pontbeli értékelés
Designer
Haim Shafir
Year published
1998
Number of players
2 - 4
Honors
2002 Japan Boardgame Prize Best Childgame Nominee
Category
Action / Dexterity, Children's Game, Party Game
BGG rank
15700
Link BGG
Complexity
1.00