Halli Galli társasjáték

Halli Galli társasjáték

Halli Galli társasjáték

SKU
9001890738869
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Egy fergeteges gyümölcspartira hív meg titeket a Halli Galli. A dobozban található kártyák gyümölcsökkel vannak tele, ezeket csak akkor ajánljuk hogy elővegyétek, amikor már ettetek valamit. Az étvágygerjesztő gyümölcsökből több darab is szerepel egy lapon, ami azt jelenti hogy a játék során nagyon figyelmesen kell számolnotok. A gyorsaság és a számolás alkotja a Halli Galli fő részét.

Az osztó feladata kiosztani a lapokat egyenlő arányban a játékosok között, valamint a csengő kirakása az asztal közepére. A játékosok nem nézhetik meg lapjaikat, ezekből azonban egy paklit kell alkossanak. Mindenki egyszerre fogja felcsapni a lapokat, ezeket pedig úgy kell az asztalra helyezni, hogy azok takarják a már lent lévő kártyákat, így minden játékos előtt egy újabb kis pakli alakul ki. A gyorsaság már itt szerepet játszik, mivel minél gyorsabban csapjuk fel a lapot, annál hamarabb tudjuk megnézni, hogy milyen gyümölcsöt ábrázol, és ami még fontosabb, hogy hány darabot belőlük. A reflexek harca azonban ezután indul, ugyanis abban az esetben ahogy egy játékos a felcsapott lapokon 5 darab azonos gyümölcsöt lát, az asztal közepén található csengőre kell csapnia. Ha sikerült a játékosnak jól felismernie a gyors felcsapások közepette az 5 egyforma gyümölcsöt, akkor megnyeri az összes lapot ami az asztalra került. Figyelmetek azonban nem lankadhat, mert ha netalán eltévesztitek a darabszámot, nektek kell minden társatoknak egy lapot adnotok.

Az a játékos aki felcsapja utolsó lapját is, kiesik a játékból. Lapjai az asztalon maradnak míg azt valaki el nem nyeri, azonban a játékosszám megcsappan. A Halli Galli addig tart, amíg csak egy játékosnak sikerül begyűjtenie az összes lapot. Attól a fordulótól kezdve amelytől már csak 2 játékos maradt, egy új szabály lép érvénybe, amely során az a játékos aki rosszkor csap a csengőre, elveszíti a játékot. Ezt a szabályt nem kötelező használni, azonban a játékosoknak úgy is végig kell játszani a fordulókat addig, amíg egy játékos lap nélkül nem marad. A Halli Gallit akkor is megállíthatjátok amikor már csak 2 játékos maradt, és nem szeretnétek túlzottan elhúzni a végső fordulót, ekkor a legtöbb kártyalappal rendelkező játékost nevezzétek ki győztesnek.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Halli Galli társasjáték
Pontbeli értékelés
Designer
Haim Shafir
Year published
1990
Number of players
2 - 6
Honors
1991 Fairplay À la carte Winner, 2002 Japan Boardgame Prize Best Childgame Nominee, 2007 Vuoden Peli Children's Game of the Year Nominee
Category
Action / Dexterity, Card Game, Children's Game, Party Game, Real-time
BGG rank
5314
Link BGG
Complexity
1.01