Home Sweet Home

Home Sweet Home kártyajáték

Home Sweet Home kártyajáték

SKU
3421271400813
35,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE, FR

Az Otthon, édes otthon! (Home Sweet Home) társasjáték során a tenger állatait próbáljuk búvárharangunkba begyűjteni. A polipokból és rákokból alkotott állományt csak akkor tudjuk rendesen begyűjteni, ha gondosan odafigyelünk rájuk, ugyanis ezek a komisz állatok nem igazán férnek meg egymás mellett, így kilökik egymást a búvárharangokból. A játékot 2-4 játékos játszhatja, természetesen minél többen vagyunk, annál nagyobb élményt fog nyújtani az Otthon, édes otthon! Minden játékos 5 búvárharangot kap kártya formájában. Ezek a lapok szolgálnak a játék során a gyűjtésre, ide kell majd rakni a rákokat, illetve a polipokat tartalmazó kártyákat. A búvárharangok meg vannak számozva, és ezekre csak az azonos számozású állatlapok közül kerülhet kártya.

A Home Sweet Home-ot játszva alapvető matematikai műveleteket fogunk használni. Az első játékos letesz egy lapot az asztalra, a következőnek pedig az a dolga, hogy tegyen ő is egy lapot, és megmondja a két kártya összegét. Addig haladunk a kártyákkal, amíg ezek összege el nem éri, vagy meg nem haladja a 12-es számot. Ekkor az a játékos aki utoljára tett lapot, és az övé növelte az összeget 12-re, felveszi az összes kártyát, és elhelyezi őket számaik alapján a megfelelő búvárharangokra. A játék innen válik érdekessé ugyanis egy búvárharangra nem tehetünk csak egy fajta állatkártyát, tehát ha elkezdtünk rákocskákat gyűjteni egy harangon, oda már nem kerülhet polip, és fordítva. Hogyha nem figyelsz eléggé, és sikerül felvenned egy olyan számú lapot, amely például rákot ábrázol, de te az azonos számú harangon polipot gyűjtesz, akkor muszáj lesz eldobnod a rákot ábrázoló lapot, és egy azonos számú kártyát a harangodról is.

A Home Sweet Home egy kellemes, könnyed családi társasjáték. A játékmenet rövid, és addig ismételhetjük őket, amíg meg nem unjuk. A gyerekek számára egyszerűen használhatóak a lapok, mivel nem csak számozva vannak, hanem minden lap a számának megfelelő állatkát is tartalmazza. A matematikai műveletek mellett a taktikai készségeket is fejleszti a játék valamint igazán értékes családi élményekkel gazdagítja a részvevőket.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Home Sweet Home kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Annick Lobet
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Category
Animals, Card Game
BGG rank
10121
Link BGG
Complexity
1.43