Idővonal - Timeline

Idővonal - Timeline

Idővonal - Timeline

SKU
3558380015727
75,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-8
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Veszekedtél már azon, hogy mi volt hamarabb a tyúk vagy a tojás? Erre a kérdésre talán senki nem tud választ adni, de a körülöttünk lévő tárgyak nagy részét tudjuk, hogy mikor találták fel. A kérdés már csak az, hogy ezeket a tárgyakat, hogyan tudjuk elhelyezni az idővonalon, ha össze kell hasonlítsuk őket. Te talán tudod, hogy a dugóhúzó volt-e hamarabb feltalálva vagy a villanykörte? Ilyen és ehhez hasonló kérdések jellemzik az Idővonal nevű kártyajátékot is.

Az asztalon lévő kezdőkártyához viszonyítva úgy kell leraknunk lapjainkat, hogy azok időrendi sorrendet ábrázoljanak. Ha úgy tippelünk, hogy az általunk húzott lapon lévő tárgy hamarabb létezett mint a kezdőkártyán szereplő, akkor azt a bal felére helyezzük el, ellenkező esetben a jobb felére tesszük. Minden kártya hátlapján lévő leírás tartalmazza az évszámot is, amely segítségével meg tudjuk nézni, hogy tippünk helyes volt vagy helytelen. Ha jól játszottuk meg a lapot, akkor az az asztalon marad, ellenkező esetben félretevődik és újra kell húzzuk, illetve újra kell tippelnünk. A nyertes az a játékos lesz, akinek a leghamarabb elfogynak a kártyái, azonban a játék nehezebbé válik, ahogy egyre több kártya jelenik meg az asztalon.

A játékot maximum 8 játékos játszhatja, azonban a csomagba található egy CD is, amely segítségével akár egyedül is játszhatunk a számítógép ellen. Nem kell már azon vitatkoznunk, hogy melyik tárgyat mikor találták fel, az Idővonal választ ad kérdéseinkre, fejleszti memóriánkat, problémamegoldó képességeinket, illetve szórakoztató módon bővíti tudásunkat.

A játékot kisiskolásoknak, de felnőtteknek is ajánljuk, akik szeretik csoportosan eltölteni szabadidejüket, és mindég nyitottak új dolgok felfedezésére. Ne feledjük a cél, hogy minél hamarabb megszabaduljunk lapjainktól, azonban az idővonalat helyesen kell felépítsük. Jó szórakozást!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Idővonal - Timeline
Pontbeli értékelés
Designer
Frédéric Henry
Year published
2012
Number of players
2 - 8
Honors
2012 Årets Spel Best Adult Game Nominee, 2012 Årets Spel Best Adult Game Winner
Category
Card Game, Educational, Trivia
BGG rank
2477
Link BGG
Complexity
1.17