Inkognito

Inkognito magyar kiadás

Inkognito magyar kiadás

SKU
9001890786792
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Manapság egy személyről nagyon sok információt megtudhatunk, még azelőtt, hogy megismernénk őt. Erre az alapgondolatra épít az Inkognito társasjáték is, mivel a játék során pont az lesz a feladatunk, hogy találgatások alapján kiderítsük ki is játszik velünk, valamint ki játszik ellenünk. Négy főszereplője van a játéknak, ezek szerepébe bújva az a legközelebbi célunk, hogy bábunkat arra a mezőre rakjuk, ahol egy másik figura áll. Az ilyen lépések során jogot nyerünk ahhoz, hogy megnézzük pár lapját ennek a bizonyos játékosnak, és ez sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk a társunkat a játék során. A titkos küldetés két részre van osztva, ennek egyik fele nálad, a másik pedig a partnerednél van, azonban ahhoz, hogy együtt eljussatok a célhoz, előbb meg kell találnotok egymást, majd együtt kell dolgoznotok a végső győzelem érdekében. A négy főszereplő (Lord Fiddlebottom, Bubble Ezredes, Agent X, Madame Zsa Zsa) mellé csatlakozik még egy igen peches Nagykövet is.

A négy főszereplő érdekes, azonban különleges tulajdonságokkal bír. Ezeket a tulajdonságokat jó ha megtanuljuk, ezzel könnyebben fel tudjuk majd ismerni a partnert, és egyszerűbb lesz majd teljesíteni a küldetést is. Mint már említettük fontos a játék során olyan mezőre lépni, ahol egy másik szereplő figurája áll. Ha ez sikerült, akkor az ott lévő játékos meg kell mutasson magáról, vagy 3 személyazonosító kártyát, vagy 3 tulajdonságkártyát. Ezek a kártyák fontos jelentőségűek, éppen ezért jegyeznünk is kell őket, mert ha találkozunk még ezzel a szereplővel a játék során, akkor nem mutathatják ugyan azt a 3 kártyát magukról mint amit már láttunk. Ha nem tudnak újabb kombinációkat kialakítani, akkor 2 kártyát kell mutassanak, ha ez sem sikerül, akkor már csak 1 darabot. Minden alkalommal azonban a megmutatott kártyák közül legalább 1-nek igaznak kell lennie, ezért ha már csak egy kártya marad, akkor biztosra vehetjük, hogy annak tartalma igaz a játékosra. Jegyzetünk később még kapóra jöhet, hogyha bizonyítani kell a felmutatott kártyákat, ugyanis akinek nincs megfelelő jegyzete, az nem rendelkezik semmi bizonyítékkal.

A játékot az a páros nyeri meg, akinek sikerül együtt végrehajtania a titkos küldetést. A sikeres kivitelezést egy hangos ,,Küldetés teljesítve!'' felkiáltással kell jelezni, majd a győztes tagok kezet fognak egymással.

A párok kialakítása minden esetben ugyan az, vagyis Lord Fiddlebottom és Bubble Ezredes ellenfele mindég Madame Zsa Zsa és Agent X lesz. Az ügynököknek különböző tulajdonságaik is vannak, amire nem árt odafigyelni, ezek olyan látható jelek mint például pislogás egyik szemmel, vagy szemöldökemelgetés.

Mivel a szereplők kiléte elég sokáig rejtve marad az Inkognito során, és a titkos küldetés elvégzése sem egyszerű, biztosan remek szórakozást biztosít majd mindenki számára ez a társasjáték. Az Inkognitot négy játékos számára találták ki, azonban a doboz tartalmaz játékszabályt 3 játékos részére is, talán ez még érdekesebb is mint az eredeti 4 személyes játék.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Inkognito magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Leo Colovini
Year published
1988
Number of players
3 - 5
Honors
1988 Spiel des Jahres "Beautiful Game" Winner
Category
Deduction, Spies/Secret Agents
BGG rank
1580
Link BGG
Complexity
2.16