Inquizitor

Inquizitor

Inquizitor

SKU
9001890770098
80,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-36
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az  Inquizitor egy érdekes és izgalmas kvízjáték. Az Inquizitor lényege, hogy elsőnek érjünk a játéktábla végére, azonban ehhez kérdésekre kell választ adnunk, illetve különböző feladatokat kell megoldanunk. A játék során olyan feladványokkal találkozhatunk mint pld.:
- Saccolás: meg kell tippelni a helyes értéket, így léphetünk előre a játékba.
- Szófordítás: ha tudod a régies kifejezések értelmét, akkor a tied a pont.
- Betű kiegészítése: ki kell egészíteni a szavakat a hiányzó betűkkel, hogy helyes választ kapjunk.

A játék érdekessége, hogy lépéseink számát két dobókocka határozza meg. Ha sikerült helyesen válaszolni egy kérdésre, akkor két dobókockával dobva derül ki, hogy hány mezővel kerülünk közelebb a célhoz. Sikertelen válasz esetén egy mentőkérdést kapunk, amelyre ha helyes választ adunk, csak az egyik dobókockát használhatjuk, helytelen válasz esetében pedig nem lépünk.

Ha nehezíteni szeretnénk a játékot, akkor az Inquizitor! felkiáltással rabolni is lehet, azonban vigyázzunk, ez rosszul is elsülhet. Helyes válasz esetén dobhatunk egy dobókockával, és folytathatjuk utunkat a cél felé, azonban ha elvétjük a választ, a dobókocka által mutatott lépésszámot visszafele kell elvégeznünk. Ezt a szabályt alkalmazva, a játéknak tényleg csak akkor van vége, ha egy játékos átlépte már a célvonalat. Megtörténhet könnyen, hogy közel járunk a nyeréshez, azonban egy rossz rablás esetén elsőből utolsók leszünk. Ezek a hirtelen változások teszik az Inquizitort érdekessé egészen a játék végéig.

Ahhoz, hogy te légy a legnagyobb Inquizitor, nem csak a tárgyi tudásodra lesz szükség, a taktikázás és a kreativitás is segíthet elsőnek célba érni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Inquizitor
Pontbeli értékelés
Designer
Kancz Balàzs
Year published
2010
Number of players
2 - 36
Category
Card Game, Party Game
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.50