Isla Dorada - magyar kiadás

Isla Dorada - magyar kiadás

Isla Dorada - magyar kiadás

SKU
9781616610142
189,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
3-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Hajótörést szenvedtetek! Miután sikerült feleszmélni a szerencsétlenség után, rájösztök, hogy ez a csodálatos ám veszedelmes sziget hatalmas civilizációk kincseit rejti magában. Minden játékos egy felfedező szerepébe bújik és azon dolgozik, hogy megszerezze magának a szigeten található kincset. Minden felfedező tud valami információt a kincsről, azonban egymásnak nem igazán éri meg segíteni, mert soha nem tudhatjuk, hogy milyen szándék dolgozik a legjobb barátunknak hitt felfedezőben. A játék legalább 16 fordulóból áll, és minden játékos az expedíciót vezető figurát fogja ezek alatt a fordulók alatt irányítani. Ez mit jelent? Azt, hogy nem külön külön expedíciókat indítanak és lépnek a játékosok a saját bábujukkal, hanem egy közös expedíció kering majd a szigeten, szóval ha egy játékos ellátogat egy helyszínre, akkor viszi a többieket is magavál, ez meg lehet ha nagyon nem fog tetszeni a többi játékosnak, mert pl. az is lehet, hogy egyik játékos egy átok kártya miatt nem lenne szabad elmenjen XY helyszínre, de mivel rosszul taktikázott és elvesztette a vezető szerepet, nem tehet mást, kell követnie a többieket...ez a hatalmi harc és adok kapok uralja a játékot és ez adja meg az Isla Dorada egyedi hangulatát.

A játék során fontos szerepet kapnak a Kaland, Kincs, Átok illetve a Végzet kártyák. Minden lapnak jól meghatározott szerepe van a játék folyamán, így például a Kaland kártya segít eldönteni, hogy milyen irányba folytatódik tovább az expedíció. Bizonyos utakon csak bizonyos közlekedési eszközökkel lehet tovább haladni, így a sivatagban tevékre lesz szükség, a sárkányok, illetve a zeppelinek más útszakaszon nyújtanak majd segítséget. Miután lejártak a licitálások, és sikerült eldönteni, hogy merre folytatódik tovább a kincsvadászat (miért kell licitálni erre? azért, mert a játékosok nem  külön külön expedíciókat vezetnek, hanem mindig egyet) minden játékos beválthatja a célmezőhöz tartozó átok-, illetve kincskártyáját. A 16 forduló negyedik és kilencedik részében a játékosok új kincskártyákkal gazdagodnak, amelyek segítségével újabb célokat tűzhetnek ki maguk elé, és új irányba terelhetik az expedíciót vezető figurát.

A játék elején minden felfedező kap 10 aranyat, és ezzel kell gazdálkodnia a játék folyamán. Ezzel az összeggel igen okosan kell gazdálkodni, mert több lehetőség nem adódik aranyat gyűjteni, és a 16 forduló igen hosszú és költséges tud lenni.

Alapvetően az Isla Dorada egy családi társasjáték, azonban ahogy elkezdjük játszani, kiderül, hogy nem csak egy egyszerű kincsvadászatról van szó. A játék folyamán saját érdekeinket kell az előtérbe helyeznünk és minden áron azon kell dolgoznunk, hogy az expedíciót olyan irányba tereljük, ami a mi hasznunkat szolgálja. Érdekes szituációkat szűl. amikor megpróbáljuk túllicitálni társainkat, illetve az egész expedíciót egy bizonyos helyszínre szeretnénk eljuttatni. Az izgalmas családi társasjátékok egyikének számító Isla Dorada kellemes időtöltés nyújt majd az egész családnak. A játék folyamán azt tapasztaljuk, hogy szükség lesz minden stratégiai tudásunkra, hogy minden túlélési ösztönünkre, csak így kaparinthatjuk meg a szigeten található kincset.

2011 - Az év legjobb családi játéka - jelölt 2011 - Az év legszebb játéka - jelölt
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Isla Dorada - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Andrea Angiolino
Year published
2010
Number of players
3 - 6
Honors
2011 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2011 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2011 JoTa Best Artwork Audience Award, 2011 JoTa Best Artwork Nominee
Category
Adventure, Exploration, Negotiation
BGG rank
1487
Link BGG
Complexity
2.17