Istanbul

Istanbul

Istanbul

SKU
4250231705298
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN

Kereskedésből élsz, ezt a szakmát pedig csak úgy lehet űzni, hogy mindég a legjobbnak kell lenned. Más város piacain, bazáraiban lehet, hogy elegendő átlagos kereskedőnek lenni, de Istanbul bazárnegyedeiben nagyon nagy a konkurencia.

A játék során egy olyan kereskedő bőrébe bújsz, aki rubintok gyűjtésére adta a fejét. Minél több rubint sikerül gyűjtened, annál biztosabb az, hogy te nyered meg az Istanbul játékát. A bazárnegyedet 16 lap fogja alkotni, amely 16 helyszínnek felel meg. A szökőkút a kiindulópont, azonban ez a helyszín egy semleges térnek is nevezhető. A többi helyszín részletes leírását megtaláljátok majd a szabályfüzetben, ezekre nem térünk itt ki részletesen, mivel minden helyszín speciális szabályokkal, illetve akciókkal rendelkezik. Néhány helyszínen nyersanyagokra tehettek majd szert, azonban akadnak olyanok is, ahol rubint vár benneteket, hogyha sikerül megfizetni ezek árát, vagy végrehajtani a megfelelő akciót.

A helyszínekre jutva a kereskedőd egy-egy segédet hagyhat az adott mezőn, ezzel váltva ki az akció jogát. Négy segéd áll majd a rendelkezésedre, éppen ezért okosan kell majd gazdálkodni velük. A kereskedő figurája lépése során nem csak elhagy, hanem fel is vehet egy segédet, ami azt jelenti, hogy többször vissza kell térned ugyan arra a mezőre.

Az Istanbul körei általában 4 fázisból állnak, azonban sok esetben ebből csak kettőt tud majd végrehajtani a soron lévő játékos. A mozgás fázisáról már beszéltünk, azonban azt is tudni kell, hogyha egy kereskedő nem helyez le, vagy nem vesz fel segédet lépése során, akkor az adott játékos köre véget ér. A lépések során a kereskedő találkozhat más kereskedőkkel is, ez már a második fázisnak számít. Ilyenkor 2 lírát kell fizetnie az adott játékosnak azért, hogy erre a mezőre léphessen. Minden olyan esetben amelyben nem kerül sor kifizetésre, az adott játékos köre véget ér. Azokban az esetekben amikor az első két fázis során nem járt le a játékos köre, következik az akció, valamint a találkozás fázisa. Az akciók mindég a helyszínekhez kötődnek, ezekről pedig részletesen olvashattok a szabályzatban. A találkozás fázisa során bizonyos családtagokkal futhatsz össze, amelyeket vissza kell küldened a börtönbe. Ezek a családtagok ellenségeid rokonai. A kormányzó meg a csempész is keresztezheti utadat, és ugyanúgy mint a családtagok esetében, itt is jutalompontokat, pénzt, vagy akciókat nyerhetsz.

Az Istanbult addig kell játszani, amíg valamelyik játékos össze nem gyűjt 5 rubint. A játék érdekessége, hogy az adott kört még végig kell játszani, ami sokszor pontegyenlőséghez vezet. Ilyen esetekben az összegyűjtött pénz, vagy az összegyűjtött árú mennyisége fogja meghatározni a győztest.

Nézd meg hogyan is kell játszani:

 

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Istanbul
Pontbeli értékelés
Designer
Rüdiger Dorn
Year published
2014
Number of players
2 - 5
Honors
2014 Kennerspiel des Jahres Winner, 2014 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2014 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2014 Golden Geek Board Game of the Year Nominee, 2014 Gouden Ludo Nominee, 2014 Gouden Ludo Winner, 2014 Hra roku Nominee, 2014 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2014 Kennerspiel des Jahres Nominee, 2014 Meeples' Choice Nominee, 2014 Swiss Gamers Award Winner, 2015 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Nominee
Category
Economic
BGG rank
104
Link BGG
Complexity
2.59