Jaipur

Jaipur

Jaipur

SKU
5999556751878
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

India városai a kereskedelemről híresek. Jaipur az egyik ilyen kereskedelmi város, amely nem csak Indiában, de világszerte igen elismert. A legnagyobb kereskedői poszt igen nagy címnek számít Jaipurban, éppen ezért sokan versengenek a megszerzéséért.

Két játékos játssza a Jaipurt, és azon versengenek egymással, hogy elnyerjék a Maharadzsa legjobb és legbizalmasabb kerekedői posztját. Az áru beszerzése, cserélése, illetve eladása lesz a fő feladat, és természetesen ezáltal a legtöbb rúpia gyűjtése.

A körök lejártával a játékosok megszámolják a pénzüket, akinek pedig a legtöbb rúpiája van, az egy pecséttel lesz gazdagabb. A jutalmak gyűjtése akkor kap igazán fontos szerepet, amikor valakinek sikerült a másodikat is megszerezni belőle, mert ekkor a játékos elnyeri a legjobb kereskedői posztot, ezzel pedig megnyeri a Jaipurt is.

A játékosok általában két akció közül választhatnak, új lapokat szereznek be, vagy eladnak a már megszerzett lapok közül párat. Mindkét játékos 7 lappal kell rendelkezzen a körének végén. Lapokat úgy szerezhetnek, hogy árukat cserélnek el, tevéket vesznek fel, vagy akár egy új lapot húznak fel a játékosok. Az eladást illetően a kereskedők egyszerre csak egyféle árut adhatnak el, a nemesebb árufajtáknál pedig (ezüst, arany, gyémánt) legalább 2 lapot kell egyszerre letegyenek, csak így kaphatnak árukorongot értük.

Amint elfogyott háromféle árukorong, vagy a húzópakli lapjai már nem elegendőek, hogy feltöltsék a piacot, lejártnak tekintünk egy menetet. Mindkét játékos ekkor nekilát összeszámolni a pontjait, amelyek pénzzé alakulnak át. Amelyik játékosnak sikerült a menet során a legtöbb rúpiát gyűjteni, az megszerzi a jutalompecsétet. Egyenlőség esetén azt a játékost illeti a pecsét, aki több bónuszkoronggal rendelkezik, ha pedig itt is egyenlőség alakul ki, akkor az árukorongokat kell összeszámolni. Amint egy játékos elnyeri második jutalompecsétét, megnyeri a Jaipur játékát, és a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének lesz kikiáltva.

A Jaipur kártyajátékot hagyományosnak mondhatjuk ami a játékmenetét illeti, mivel két játékos méri össze erejét benne. A játékosok ebben a kártyajátékban inkább a jó kereskedői érzékükre és egy előre kitervelt stratégiára fognak alapozni, mivel a szerencsének itt nem sok szerepe van.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Jaipur
Pontbeli értékelés
Designer
Sébastien Pauchon
Year published
2009
Number of players
2 - 2
Honors
2010 Fairplay À la carte Winner, 2010 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee, 2010 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2010 International Gamers Award - General Strategy: Two-players, 2010 Lys Grand Public Finalist, 2010 Spiel des Jahres Recommended, 2011 Games Magazine Best New Family Card Game Winner, 2014 Juego del Año Finalist
Category
Animals, Card Game
BGG rank
124
Link BGG
Complexity
1.50