Kabaleo

Kabaleo

Kabaleo

SKU
3421271303015
95,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

A Kabaleo játékát úgy kell felfogni, mint egy birodalmat. A birodalomban mindenhol tornyok magasodnak, azonban egyelőre nem lehet tudni kié is igazából egyik vagy másik torony. Ezeknek a gazdája csak a végső menetben fog eldőlni, amikor is nagy meglepetések érhetik az uralkodókat.

A Kabaleo során az építőelemeket gúlák képezik. 6 darab célgúla van jelen a játékban, melyekre belül festették a színeket, ezek fogják meghatározni a játékosok színeit is úgy, hogy senki ne tudja társa mit húzott.

A 24 alapgúla már kívülről van megfestve, ezeken egy színes gyűrű látható. Az alapokat véletlenszerűen kell elhelyezni, ezek alkotják majd a játékfelületet, számukat pedig az határozza meg, hogy hányan is játsszák a játékot. Ezekre az alapgúlákra kerülnek majd fel a bábuk. A bábukat a játékosok között kell szétosztani, azt pedig hogy ki hányat kap belőlük, ugyancsak a játékosok száma határozza meg. A bábukat kihúzhatják a játékosok véletlenszerűen is egy zsákból, vagy akár szét is lehet osztani közöttük egyenlően. A kiosztás során nem csak arra kell figyelni, hogy ki hány bábut kapjon, hanem arra is, hogy mindenki ugyan azokból a színekből kapjon ugyan akkora mennyiséget.

A kapott bábukat a játékosok maguk elé kell helyezzék, hogy azt mindenki jól láthassa, majd elkezdődik a rendes játék. A körök során a játékosok kiválasztanak egy bábut maguk előtt, majd ezeket lehelyezik a játékfelületre. A bábukat csak az alapgúlákra lehet lehelyezni, vagy tornyot lehet építeni belőlük. Az alapgúlára való lehelyezéskor arra kell figyelnie mindenkinek, hogy a letett bábú színének különböznie kell az alapgúla színétől. Az így kialakított tornyok színét mindég a legfelső bábú színe fogja meghatározni. A játékosok ezt a szabályt betartva építgetik tornyaikat. Amint a tornyok már növekedni kezdenek, és nem csak az alapgúla és egy bábú alkotja őket, le is rombolódhatnak. Rombolásnak nevezünk minden olyan akciót, amely során egy játékos a torony színével megegyező bábut helyez el a tetőre, ezzel semlegesítve őket. A két azonos színű bábú lekerül a toronyról, ezeket pedig a játékból is el kell távolítani. Rombolás nem következhet be akkor, amikor csak egy bábúból áll a torony, ugyanis az alapgúlát nem lehet eltávolítani a játékból.

A játék addig tart, amíg minden játékos le nem helyezte az összes bábúját. Amint minden torony építése befejeződött, a játékosok megszámolják, hogy milyen színű toronyból van a legtöbb, majd ezután mindenki felfedi a titkos színét. Az a játékos akinek titkos színéből a legtöbb torony épült, megnyeri a Kabaleo-t.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Kabaleo
Pontbeli értékelés
Designer
Jean-Luc Renaud
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Category
Abstract Strategy, Bluffing, Deduction
BGG rank
17235
Link BGG
Complexity
1.55