Kairo

Kairo

Kairo

SKU
4010350607435
114,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

Kairo városa virágkorát éli. A pénz és a pompa uralkodik az egész városon, ami azt jelenti, hogy az emberek fényűzőbbnél fényűzőbb dolgokat vásárolnak a piacokon. Az értékes fűszerekkel, kiváló szőnyegekkel, illetve az illatos olajokkal teli vásárok nagy választékkal várják vásárlóikat, azonban az emberek kegyeit el kell nyerni. A piaci pavilonok nagyok kell legyenek, ugyan úgy mint a választék bennük, valamint az emberek tudomást is kell vegyenek a termékekről, másképp nem biztos, hogy betérnek vásárolni.

A játékosok piaci pavilonjukat bővítik, illetve fejlesztik, azzal a céllal, hogy az övéké legyen majd a legnagyobb, legszebb, valamint bevételeik alapján is első helyre kerüljenek. A Kairo elején mindenki 3 pavilionnal rendelkezik, ezek 3 különböző színűek. Mindenik sátor a színének megfelelő vásárlót vonzza magához. A vásárlók amint betértek egy elárusítóhoz, pénzt is fognak költeni. Minél nagyobb a pavilion, annál több termékkel rendelkezik egy játékos, és annál több pénzt is hoz majd a konyhára. Az eladásokból befolyt pénzt mindég el lehet költeni a pavilion bővítésére, ami idővel több vásárlót és még több pénz eredményez. Nem csak extra bevételre számíthatnak a játékosok a pavilion bővítésével, ami még ennél is fontosabb, az a győzelmi pontok száma, amit minden bővítés során kapnak. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a piacon lévő terület korlátozott, ezért fontos megszerezni azokat a helyeket, amelyek a legzsúfoltabbak, amelyek a legtöbb vásárlót tudják biztosítani. A győzelmi pontok a játék végén összeadódnak, és aki a legtöbbel rendelkezik, az nyeri majd meg a Kairót.

A Kairo játékmenete elég egyszerű, 3 akció közül lehet választani, azonban ezeken belül picit már komplikálódnak a dolgok. A három fő akció amely közül választhat minden játékos a: pavilion építése, vásárló csábítása, valamint lap húzása. Az első akciót le kell azonban bontani, ugyanis létre lehet hozni egy új paviliont, bővíteni lehet egy létezőt, vagy mozgatni lehet a paviliont a piac területén.

A Kairo akkor ér véget, amikor már egy játékos sem akar, vagy nem tud új paviliont létrehozni. Ez általában akkor valósul meg, amikor egy adott színből elfogy már a legutolsó bővítés is, vagy bármely 2 színből nem marad meg csak 1-1 bővítési lehetőség. A játék végén minden játékos a pénzét győzelmi pontokra váltja be, majd hozzáadja ezeket a játék során gyűjtött pontokhoz, így számolva ki végső pontjait. Akinek sikerül a legtöbb pontot összegyűjtenie a játék során, megnyeri a Kairót, és ő lesz a város legjobb kereskedője.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Kairo
Pontbeli értékelés
Designer
Kimmo Sorsamo
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Category
Economic
BGG rank
4813
Link BGG
Complexity
2.57