Kamisado

Kamisado

Kamisado

SKU
4260071876911
179,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

A Kamisadot akárcsak a sakkot két személy játszhatja. A játék egy vagy több körből is állhat, ezt a játékosoknak kell eldönteniük a játék elején. A cél az, hogy egy saját tornyot eljuttassunk az ellenfelünk bázisába, azaz egy torony alakú figurát a tábla túlsó oldalára kell helyeznünk. Ez első hallásra nagyon egyszerűnek tűnhet, azonban bizonyos szabályokat be kell tartanunk.

A Kamisado játéktáblájának mindkét oldalát használhatjuk a játszásra. A két oldal közötti különbséget a kínai szimbólumok jelentik, ez azért került fel a táblára, mert így a színvakok is könnyen tudják játszani ezt a játékot. Hagyományos játék során a táblát úgy helyezzük el, hogy a  jobb oldali sarokban legyen a táblán a narancssárga mező, a balon pedig a barna. Mindkét játékos 8 tornyot kap, ezeknek a tetején ugyancsak kínai szimbólumokat látunk különböző színekben. A táblára úgy kell felhelyeznünk ezeket a tornyokat, hogy mindenik az azonos színű mezőn helyezkedjen el. Négyféle játék közül választhatunk: egyszerű játszma, sztenderd játszma, hosszú játszma, és maratoni játszma. Fontos a játék elején egyeztetni, hogy melyik fajtáját szeretnénk játszani, mivel a pontok elérése időbe kerül, és a játékfajták közti különbséget pont az jelenti, hogy mind több és több pontot kell szerezni a győzelemhez. Ezen kívül minden fajta rejteget még apró változtatásokat, azonban ezek részletes leírását megtaláljátok a dobozban.

A legelső lépésben (és csak a legelsőben) bármelyik tornyot használhatjátok. Az első lépés után csakis azt a tornyot használhatjátok, amelynek színe megfelel az ellenfél azon mezejének színével, amelyre legutoljára lépett. Hogyha ez a szabályoknak megfelel, akkor mindenképp kötelező egyet lépnetek a tornyotokka,l ha rajtatok a sor. A tornyok csak előre, és átlósan előre mozgathatóak, hátra vagy oldalt tilos a tornyokat mozgatni. Egy torony nem ugorhat át más tornyot, és olyan mezőre sem léphet ahol már áll egy másik torony, azonban ha nem áll semmi az útjában, akkor bármennyi mezőt léphet előre. Ha egy játékos nem tud semmilyen irányban lépni a tornyával, akkor ellenfele léphet újból, azonban nagyon ritkán patthelyzet is felléphet. Patthelyzet esetén egyik játékos sem tud lépni már tornyaival, ekkor az a játékos aki eme kellemetlen helyzet okozója volt, elveszti a kört.

A Kamisadót addig játsszák amíg egyik játékosnak sikerül egy tornyot átjuttatni a másik játékos bázisába. Ekkor véget ér egy kör, vagy akár a játék is. Az előre meghatározott játékfajta alapján több körös is lehet egy játszma, illetve ezek szabályai is, kis mértékben, de változhatnak. A Kamisado szabályai igen hamar elsajátíthatóak, és egy egyszerű szórakoztató játékot nyújthat mindenki számára, azonban a maratoni játszmák, hosszuk és bonyolultabb szabályaik miatt a jó sakkozókat is le tudják kötni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Kamisado
Pontbeli értékelés
Designer
Peter Burley
Year published
2008
Number of players
2 - 2
Honors
2009 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee, 2009 International Gamers Award - General Strategy: Two-players, 2009 JoTa Best 2-Player Board Game Audience Award, 2009 JoTa Best 2-Player Board Game Nominee, 2009 UK Games Expo Best Abstract Game Winner, 2010 Deutscher Lernspielpreis "9 years and up" Nominee, 2010 Spiel des Jahres Recommended, 2012 Le Lys Grand Public Finalist
Category
Abstract Strategy
BGG rank
1285
Link BGG
Complexity
2.46