Katamino

Katamino

Katamino

SKU
3421271302018
125,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
1-2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A Katamino egy építőelemekből álló játék, mely segítségével könnyen meg lehet tanulni, és meg lehet érteni a geometriai formákat. Ezt a játékot egyedül, vagy akár egy másik játékossal együtt is lehet játszani. Fontos a Katamino során megtanulni a Pentamino fogalmát, amely 5 különböző alakzatból áll, amelyek egymás mellé kerülnek, és van legalább egy közös oldaluk. A Penta pedig több pentaminóból áll, amely kitölti azt a területet, amelyet az elválasztó elhatárol.

A Katamino több játékváltozatot foglal magába, amelyek során vagy néhány elemet szabad csak felhasználnotok, vagy az összes elemre szükségetek lesz hogy, az elválasztó elemmel kijelölt területeket kitöltsétek. A nagyon egyszerű változattól, amelyet már 3 éves gyerekek is meg tudnak oldani, egészen az extrém szintekig (ezt 8 éven felüli játékosoknak ajánljuk), mindenki számára biztosít játékformát a Katamino.

A dobozban található példák segítenek majd érdekessé és nehezebbé tenni a játékot, azonban készíthettek 3D alakzatokat is, használhatjátok az elemeket építőkockának, egymásra helyezhettek pentaminókat úgy, hogy azok ne dőljenek el. Kedvetekre válogathattok több játékforma és variáció közül, mert a Ketaminonak többféle változata van.

Hogy ne csak egyedül fejleszd magad, és ne unj bele a gyakorlásba, a játék egy kétszemélyes változattal is büszkélkedik. Ebben a változatban az a lényeg, hogy a saját térfeledet, a lehető leggyorsabban kitöltsd a rendelkezésedre álló elemek segítségével. A játék két részre oszlik, az elsőben az elemeket osztjátok majd szét egymás között, a másodikban pedig a térfeletek kitöltésén dolgoztok.

A Katamino játéka gondolkodásra ösztönöz, és megtanítja a gyerekeknek a geometriai formákat, azok használatát, valamint fontosságát. 3 éves kortól már bátran engedhetjük gyerekeinket játszani ezzel a játékkal, azonban nem kell félnünk, hogy idejét múlja majd, mivel a feladatokat nehezíthetjük szinte a végtelenségig. Amikor már úgy látjuk, hogy az egyszemélyes játék nem okoz örömet, mindég ott a lehetőség párbajra hívni egy barátot, akivel biztosan jól fogunk szórakozni, ugyanis a játék úgy lett kitalálva, hogy ne bízzon semmit a szerencsére, csak az intuíciókra, stratégiára, és feladatmegoldó képességekre összpontosítson.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Katamino
Pontbeli értékelés
Designer
André Perriolat
Year published
1992
Number of players
1 - 2
Category
Abstract Strategy, Children's Game, Puzzle
BGG rank
3687
Link BGG
Complexity
1.80