Keltis - kártyajáték

Keltis - kártyajáték

Keltis - kártyajáték

SKU
9001890763991
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Aki már ismeri és játszott a Keltis társasjátékkal, annak nem fog nagy meglepetéseket okozni a kártyajáték sem. Ebben a változatban színkártyákkal fognak találkozni a játékosok, amelyeket növekvő vagy csökkenő sorrendbe kell gyűjteni. Minél hosszabb egy ilyen sor, annál több pontot fog majd érni, azonban a túl rövid sorok azok mínuszpontot érnek majd. A színsorok mellett a játékosok kívánságköveket is fognak gyűjteni a Keltis kártyajáték folyamán. A kívánságkövekre is az a szabály vonatkozik, mint a színsorokra, vagyis minél több ilyen köve van valakinek, annál több pontot kap. A túl kevés kívánságkő ugyancsak mínuszpontokat fog jelenteni.

A Keltis kártyajátékban a soron következő játékosnak ki kell játszania egy kártyát, majd pótolnia kell ezt a lapot a pakliból. Speciális esetekben a játékosnak lehetősége van 2 lap kijátszására, ilyenkor köre végén ugyancsak 2 lappal kell pótolnia a kijátszottakat.

A soron lévő játékos választhat egy olyan akciót, amely során eldob egy lapot, amely az asztal közepén található paklik egyikébe kerül. Az asztalon akár 6 különböző pakli is lehet, amelyek a különböző színeket képviselik. Abban az esetben amelyben a játékosnak sikerül két azonos értékű szín-, vagy pontkártyát eldobnia, megszerezheti a paklihoz tartozó kívánságkövet, hogyha az a felfordított sorban van. Ezen a két akción kívül a játékos választhatja azt is, hogy maga elé tesz le kártyát, ami azt jelenti, hogy külön színsorokat alakít ki maga előtt. A saját színsorok növekvő vagy csökkenő sorrendet kell képezzenek, éppen ezért a játékosok a már megkezdett sorban mindég kell figyeljék a számok sorrendjét. A sorokat legvégül le kell zárni egy lappal, ezután a sorba több számkártya nem kerülhet, azonban a zárókártyát meg lehet majd duplázni egy alkalommal. A duplázás után erre a sorra már semmilyen kártya nem kerülhet.

Lap felvételekor a játékos a pakliból húzhat kártyát, vagy az eldobott lapok csoportjából bővíti ki készletét. Minden kör után a játékosoknak 8 kártya kell legyen a kezükbe, tehát attól függően, hogy hány lapot játszottak ki az adott körben, annyit kell majd felvenniük valamelyik pakliból.

Amint egy játékos felhúzta a pakli utolsó lapját, vagy az ötödik kártyasorra is zárólap került, a Keltis kártyajáték véget ér. Ekkor mindenki összeszámolja a pontjait, figyelembe véve azokat a pontokat is, amelyeket negatívként kap meg a túl rövid számsorok, vagy túl kevés kívánságkő miatt. Akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie a körök folyamán, az megnyeri a Keltis játékát. Figyelem, pontegyezőség esetén a játéknak több nyertese is van.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Keltis - kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Category
Card Game, Number
BGG rank
1869
Link BGG
Complexity
1.50