Keltis - magyar kiadás

Keltis - magyar kiadás

Keltis - magyar kiadás

SKU
9001890770395
107,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Keltis egy szépen kivitelezett kelta motívumokkal díszített társasjáték. A játékban lapjainkat kijátszva próbálunk előbbre jutni bábuinkkal. A gyönyörűen megrajzolt játéktáblán 5 útvonal található amelyeken a hozzájuk tartozó kártyákat lehet kijátszani, és sorozatokat gyűjteni növekvő, vagy csökkenő sorrendbe. A játékos minél előbbre van a játéktáblán annál több pontot kap a játék végén. Minden játékosnak van egy bábuja ami kétszer olyan magas mint a normál bábu. Az ezzel a bábuval elért eredmény a játék végén duplán számolódik.

Minden játékosnak két lehetősége van, vagy kijátszik egy lapot, vagy eldobja azt. Minden kijátszott vagy eldobott lap után a játékosnak ki kell egészítenie lapjai számát nyolcra. A játéknak akkor van vége, ha az ötödik figura eléri a célterületet, vagy amikor elfogynak a húzólapok.

A körök folyamán kelta kívánságköveket is kell gyűjtenünk, ha pedig a játék végéig nem sikerül megfelelő mennyiségű kívánságkövet gyűjteni, akkor pontlevonásban lesz részünk. A pálya felénél különleges lapok találhatóak. Ezek segítségével előbbre juthatunk a táblán vagy akár azonnali győzelempontokat nyerhetünk. Lapjainkat megéri később kijátszani, amikor már sikerül egy sorozatot kialakítani belőlük, azonban ez a stratégia akár rosszul is végződhet. Ha nem sikerül időben kijátszani a sorozatot, akkor gyűjtögetésünk hiábavaló volt. A türelem, a precíz tervezés és kivitelezés fontos része a sikernek.

Egyszerű, könnyed játék, ahol nem feltétlenül a komoly agymunkán van a hangsúly. Ha szeretnél családoddal, barátaiddal egy könnyed játékot játszani, esetleg a kisebbeket is belevonni a szórakozásba, akkor a Keltis a neked való társasjáték.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Keltis - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2008
Number of players
2 - 4
Honors
2008 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2008 Spiel des Jahres Nominee, 2008 Spiel des Jahres Winner, 2009 Årets Spill Best Family Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2009 Gouden Ludo Nominee, 2011 Hungarian Board Game Award Nominee
BGG rank
1570
Link BGG
Complexity
1.65