Ki nevet a végén? - Piatnik classic

Ki nevet a végén? - Piatnik classic

Ki nevet a végén? - Piatnik classic

SKU
9001890771149
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
5+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

A klasszikus társasjátékok egyikeként ismert Ki nevet a végén? inkább azt próbálja sugallni, hogy „Az nevet a legjobban, aki utoljára nevet”. A szerencse elég nagy szerepet játszik majd a körök folyamán, azonban taktikailag is figyelni kell a játékot.

Minden játékos 4 bábuval rendelkezik, amelyek arra várakoznak hogy játékba lendülhessenek. A játékosok egy bábut csak akkor tudnak játékba hozni, hogyha a dobókocka segítségével 6-ost dobtak. Amint egy játékos játékba hozza a bábuját, lehetősége van még egy dobásra, ez majd meghatározza, hogy hány mezőt léphet előre az adott bábu. Minden körben a játékosoknak egy dobásuk van, azonban a játékba helyezett bábuk közül bármelyiket mozgathatják. Céljuk mindvégig az lesz, hogy a bábuk elérjék a célmezőt, azonban ebbe ellenfeleiknek is van beleszólásuk. Mindenki csak a saját bábuját mozgathatja, ezek azonban áthaladhatnak olyan mezőkön, amelyeken saját, vagy ellenséges bábuk állnak. A játékosoknak lehetőségük van arra is, hogy kiüssék ellenfelük bábuját, hogyha lépésük azon a mezőn végződik, ahol a kiütni kívánt bábu áll. Ekkor a kiütött bábu visszakerül a várakozó bábuk közé, őt pedig csak egy újabb 6-os dobás hozhat játékba. Lépéseik során a játékosok nem léphetnek olyan mezőre, amelyen már van egy saját bábu. A kiütés minden olyan bábu esetében érvényes, amelyet a játékosok már aktiváltak, a várakozó terület azonban nem tartózik a táblához, ide ellenséges bábu nem léphet be.

Mindenkinek az a célja a Ki nevet a végén? játékában, hogy minél hamarabb eljuttassák bábuikat a célmezőre. Útjuk során általában a szerencse fog nagyobb szerepet játszani, mivel lépéseik számát a kockával dobott szám határozza meg, azonban a taktikára is figyelni kell. A játékosok nagy előrelépéseket tehetnek, hogyha arra figyelnek leginkább, hogy mikor érdemes játékba hozniuk egy bábut, illetve hogy mikor melyik bábuval érdemes a cél felé haladni. A körök folyamán a kiütések is segíthetnek előnyre szert tenni, azonban ezeket a szerencse is befolyásolja, és amint a játék neve is mutatja, csak akkor kifizetődő, hogyha a játékosnak sikerül legelőször célba érnie az összes bábujával.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ki nevet a végén? - Piatnik classic
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
400
Number of players
2 - 6
Category
Children's Game, Comic Book / Strip, Dice, Movies / TV / Radio theme, Novel-based, Racing
BGG rank
18715
Link BGG
Complexity
1.20