Kingdoms

Királyságok - Kingdoms

Királyságok - Kingdoms

SKU
kiralysagok
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
9+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Királyságok társasjáték, mint neve is mutatja, az uralkodásról, illetve a hatalomról szól. Nem véletlen a névben megjelenő többes szám, ugyanis a játékosok egy-egy uralkodó szerepébe bújva próbálnak majd várakat építeni, növelni vagyonukat és befolyásukat. A leggazdagabb vidéken épülő várak sok pénzt jelentenek majd a fordulók során, azonban nem mindég sikerül ilyen helyre építkezni, ekkor a rablók, trollok és sárkányok fenyegetéseitől kell megvédeni várunkat.

A játék első lépésében mindenkinek ki kell választania egy színt. Miután ez sikerült, mindenki el kell vegye a színéhez tartozó összes 2., 3. és 4 szintű várat, valamint az 1. szintű várból annyit, amennyi jár neki. Az 1. szintű várak számát mindég a játékosok száma fogja meghatározni. A Királyságok három fordulóból áll, ezek alatt kell a lehető legtöbb pénzt összegyűjteni. Az első forduló folyamán a soron következő játékos három tevékenység közül választhat:tarsas_kingdoms_1.jpg
- a játékos lehelyezheti egyik várát a játéktábla egy üres mezejére.
- a játékos húzhat egy lapot a pakliból, majd lerakhatja azt a játéktábla egyik üres mezejére.
- a játékos lerakhatja a forduló elején kapott lapkáját a játéktábla egyik mezejére.

A játéktáblára lerakott lapkák már nem mozdíthatóak el helyükről, ezeket le sem szabad venni a tábláról a forduló végéig. Egy játékosnak joga van passzolni, hogyha a fentebb felsorolt tevékenységek közül egyet sem tud végrehajtani. Az első forduló akkor ér véget, amikor már nincs szabad hely a játéktáblán, ekkor egy értékelési akció következik. A tábla sorai és oszlopai kiértékelésre kerülnek, figyelnetek kell azonban ilyenkor az olyan különleges lapokra mint például: hegylapka, aranybánya, varázsló, sárkány.

A következő forduló kezdete előtt a játéktábláról le kell venni a várakat is, amelyek közül az 1. szintűek visszakerülnek a gazdájukhoz. A levett lapkákat össze kell keverni, a paklit pedig vissza kell helyezni a táblára. Az első fordulóhoz hasonlóan kell húznotok egy lapkát, amelyet magatok elé tesztek képpel lefele fordítva, ezt majd a forduló során felhasználhatjátok. A fordulójelzőt is előre kell vinni a fordulósávon, ezek után pedig kezdődhet a második forduló.

A játék végét a harmadik forduló befejezése jelenti, ekkor kell mindenkinek összeszámolnia, hogy mennyi pénzt sikerült gyűjteni a fordulók alatt, és győztest hirdetni.

A Királyságok – Kingdoms társasjáték szabályzatában találtok majd egy külön paragrafust, amely különböző játékvariánsokat mutat be nektek. Ennek a paragrafusnak akkor veszitek majd igazán hasznát, hogyha az alapjáték már nem nyújt nagy kihívást, illetve szeretnétek egy picit érdekesebbé tenni a játékmenetet.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Királyságok - Kingdoms
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
1994
Number of players
2 - 4
Honors
2002 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Nominee, 2002 Origins Awards Best Abstract Board Game Winner, 2012 Juego del Año Finalist, 2013 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Abstract Strategy, Fantasy, Medieval
BGG rank
1228
Link BGG
Complexity
1.83