Klasszikus Sakk

Klasszikus Sakk

Klasszikus Sakk

SKU
4001504490829
72,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

Talán senkinek nem kell bemutatni a sakk játékszabályait, azonban ha mégis, akkor egy kis összefoglalóval mi is szolgálhatunk. Mint ahogy azt már jó néhány játék esetén említettük példaként, a sakk két személyt állít egymással szemben. A játék során a szerencse nem egy fontos faktor, itt csak a tudás, a stratégia, és a jó helyzetfelismerő képesség segíthet.

Két játékos méri tehát össze tudását a 8x8 négyzetből álló táblán, mindenikük 16 figurát irányítva. A figurák kétféle színben vannak jelen, ezek általában jól megkülönböztethetőek egymástól. A játékosok körük folyamán csak egy bábut mozgathatnak, mindenik bábu mozgására pedig jól meghatározott szabályok vonatkoznak. A játékosok le is vehetik ellenfelük figuráit a tábláról, hogyha azok olyan mezőn vannak, amelyre egy játékos köre folyamán lépni szeretne.

A sakkban a végső cél az, hogy az ellenfél királynak nevezett bábuját matt helyzetbe hozzuk. Akkor alakulhat ki ilyen pozíció, amikor úgy támadunk a királyra, hogy az nem tudja elhárítani a támadást, és kilépni sem tud előle szabályos módon. Akinek sikerül matthelyzetet kialakítania a játékban, az lesz a sakk győztese. A játék során még találkozhatunk kisebb szabályokkal, ezeket jó letisztázni előre, még a parti megkezdése előtt. A profibb sakkozók már azt is mérik, hogy kinek mennyi időre volt szüksége, hogy kigondolja és elvégezze lépését.

A sakkot lehet könnyíteni is, például ha sikerül egy játékosnak elérnie a tábla egyik feléről a másikra parasztjával, akkor visszaszerezheti egy tetszőleges bábuját. Ezt a szabályt jó előre tisztázni, mert vannak társaságok, amelyek nem használják, vagy nem ismerik el az ilyen segítségeket.

Gyönyörű kidolgozású fa figurákat tartalmaz.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Klasszikus Sakk
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
1475
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
440
Link BGG
Complexity
3.72