Krysis - magyar kiadás

Krysis - magyar kiadás

Krysis - magyar kiadás

SKU
5999556750567
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Krysis magyar fejlesztésű társasjáték során kristályokat és tárgyi leleteket fogtok a föld felszínére hozni, ezzel pedig megpróbáljátok a lehető legtöbb győzelmi pontot megszerezni. 5 kör áll majd a rendelkezésetekre, amelyek mindenikében egy 3 ügynökből álló csapat dolgozik minden játékosnak. Az élet nem könnyű a bányában, azonban aki sikereket akar elérni, az a legtöbb kristályért harcol.

Az 5 kör mindenike további 4 fázisra van felosztva: bányászás, ügynökfázis, akció és befejezés.

A bányák nem tartoznak a játékosokhoz, ezért a lépésekért licitálni kell. A játékosok sorra licitálnak, majd egyszerre fel is fedik az összegeket amelyeket a lépésre szántak. Aki a legtöbbet fizeti a banknak, annak az emberei mehetnek le elsőnek a bányába. A játékos kiválaszt a bánya következő szintjén található mezők közül egyet, majd ide helyezi le a bányászfiguráját. Minden kristály és egyéb tárgyi lelet ami a mezőn található, az felkerül a játékos táborába. Őt az a társa követi, aki a következő volt a sorba, ami a liciteket illeti.

Az ügynökfázis során a játékosok egy-egy lapot fognak kijátszani a kezükből. Mindenki egyszerre fedi majd fel az ügynökét és ezt háromszor kell megismételni. Amint minden játékos előtt ott fekszik a három ügynöklap, ezek gyorsaságát össze kell mérni és akinél a leggyorsabb trió található, az fogja majd az akciófázist kezdeni.

Az akció során az ügynökök békésen elszállíthatják kristályaikat, rablást hajthatnak végre, vagy bányászhatnak körük során. Az ügynökök vagy haza, vagy a központi bankba szállítanak kristályokat, ezzel pedig nyereménypontokat biztosítanak a játékosnak. A szállítás során az ügynökök elhagyják a tábort, ezért ez ki lesz szolgáltatva a támadóknak.

Rablás esetén egy csapat megtámadhat egy ellenséges tábort, azonban ezt csak akkor győzheti le, hogyha harci ereje nagyobb a megtámadott csapaténál. Győzelem esetén a játékos annyi zsákmányt vihet magával, amennyit csapata elbír, ezt a szállítókapacitás fogja majd jelezni. A játékos a zsákmányát hazaszállíthatja, vagy akár elviheti saját táborába, esetleg rögtön be is adhatja a bankba.

Bányászás esetén a soron következő játékos magához vesz 6 pont értékű kristályt, majd anélkül hogy ügynökeit mozgatná befejezi a körét.

A befejezés fázisa során minden játékos magához vesz még tetszőlegesen 3 ügynököt, akik kiegészítik az előző körben választott hármat.

A Krysis ötödik körének vége egyben a játék végét is jelenti. A játékosok megszámolják az általuk gyűjtött pontokat, majd nyertesnek hirdetik ki azt, akinek a legtöbbet sikerült összegyűjtenie.

 

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Krysis - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Zoltán Aczél
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Category
Card Game, Fantasy
BGG rank
9178
Link BGG
Complexity
2.56