Kulami

Kulami

Kulami

SKU
8717344310789
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, EN, DE

Találkoztatok már olyan érdekes társasjáték névvel mint a Kulami? Ha sikerült is találkoznotok ilyen játékkal, elmondjuk nektek, hogy a szabályok még érdekesebbek.

A Kulami társasjátékban két játékos méri össze erejét, ami azt jelenti, hogy két játékos stratégiai harcot fog vívni. Első lépésként a játéktáblát kell megépítenetek, azonban ez a tábla minden egyes játék során más és más lesz. A játékteret 2, 3, 4 és 6 mezős elemek fogják alkotni, amelyeket kezdetben tanácsos úgy kirakni, hogy egy négyzetet alkossanak. Amint beleszoktatok a játékba, nekikezdhettek olyan változatoknak is, amelyben a tábla bármilyen formát ölthet. Mivel minden egyes játszma során a Kulami táblája más lesz, ezért soha nem fogtok tudni kialakítani egy olyan stratégiát ami talál a táblával, talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy maga a játék mindég nagyon szórakoztató.

Második lépésként golyókat kell elhelyeznetek az általatok kialakított játéktáblára. A doboz 28 piros és 28 fekete golyót tartalmaz, ezekkel fogtok majd játszani, kiválasztva egy saját színt a játék elején. Minden játékos, amint rá kerül a sor, egy golyót fog a táblára helyezni. Az új elem csak úgy kerülhet a táblára, hogyha az vízszintesen, vagy függőlegesen egy vonalba kerül az előző golyóval. Ezen kívül az új golyó nem kerülhet arra a formára, amelyen az előző letett golyó található, de arra sem kerülhet, amelyen az általad utoljára letett golyó található. Minden új golyó letevése előtt tehát figyelned kell társad utolsó lehelyezésére, de saját előző lépésedről sem szabad megfeledkezned.

A Kulami társasjátékot addig kell játszani, amíg a fent említett szabályok betartásával a játékosok le tudnak helyezni golyókat. Amint valakinek már nem sikerül új elemet tenni a táblára, mert az szabálytalan lenne, a játék véget ér. Ekkor a játékosoknak szét kell szedniük a játéktáblát, figyelve arra, hogy melyik formán milyen golyók találhatóak. Minden játékos magához veszi azokat a darabokat, amelyeken több golyóval rendelkezik ellenfelénél és félre teszi azokat amelyeken egyenlőség alakult ki. Minden egyes forma annyi pontot fog érni, ahány lyuk található rajta, ezért érdemes a játék során először a 6 mezős formákat meghódítani. Az a játékos aki a legtöbb pontot szerezte a játék során, megnyeri a Kulamit. Mivel egy elég rövid stratégiai játékról beszélünk, tanácsos bajnokságokat játszani, amely során nem csak egy meccs fog dönteni a végső győztest illetően.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Kulami
Pontbeli értékelés
Designer
Andreas Kuhnekath
Year published
2011
Number of players
2 - 2
Honors
2012 Spiel des Jahres Recommended, 2013 Mensa Select Winner, 2014 Games Magazine Best New Abstract Strategy Game Winner
Category
Abstract Strategy
BGG rank
3125
Link BGG
Complexity
1.65