Ligretto Crazy

Ligretto Crazy

Ligretto Crazy

SKU
400150402902
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE

A Ligretto Crazy az eredeti Ligrettohoz hasonlóan a gyorsaságról szól. Minden játékos rendelkezik egy paklival, valamint 3 lappal, amelyet a kezében tart. Az asztalon kijátszott kártyák sorokat alkotnak, ahol a lent lévő lapra mindég ennél egyel nagyobb, vagy eggyel kisebb számú lapot helyezhetünk le. A játékosok egyszerre játszanak, így az iram elég gyors. A Ligrettotól eltérően a Crazy-nek nevezett változatban nem csak számok, hanem ezeket szimbolizáló rajzok, képek is találhatóak. A játék során mindenki hozhat létre új paklikat az asztalon, ahova a játékosok a lapjaikat játsszák ki, azonban ezen paklik száma nem haladhatja meg a játékosok számát.

Amint egy játékosnak sikerült egy négyes lapra egy ötöst lehelyeznie, ez a pakli az övé lesz. A pakliban található összes kártyát magához kell vennie, a játék végén ezek majd győzelmi pontokat fognak jelenteni. Amikor valamelyik játékos megszabadult az összes lapjától, a játék véget ért, és megkezdődik a pontok összeszámolása. A körök során gyűjtött pontokat papíron kell követni, akinek pedig sikerül összegyűjteni 100 pontot, megnyeri a játékot. A pontozás, valamint a győzelemhez szükséges pontok száma nem feltétlenül szent, ezeken a játékosok változtathatnak, azonban fontos, hogy ezt a játék elején tegyék, és mindenki beleegyezését adja hozzá.

A játékmenet különösebben nem változott az eredi Ligretto játékhoz képest, az iram ugyan olyan gyors maradt a Crazy-ben is, azonban a lapok többfélék lettek, a figyelem pedig jobban megoszlik. Ezek azok az apró nehézségek, amellyel a Ligretto Crazy elvarázsolja játékosait, és újabb kihívások elé állítja őket.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ligretto Crazy
Pontbeli értékelés
Designer
Greg Zima
Year published
2009
Number of players
2 - 5
Category
Card Game, Real-time
BGG rank
17926
Link BGG
Complexity
1.12