Ligretto Red

Ligretto Red

Ligretto Red

SKU
4001504013097
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE

Általában a társasjátékokat és a kártyajátékokat a taktikázás jellemzi. Minden egyes lépést megfontolva, egy nagyobb tervezés illetve szervezés termékeként kerülhet ki valaki a játékok győztesévé. A Ligretto azon ritka játékok közé tartozik, amelyek során nem kell igazán nagy stratégiákat kidolgozni, ugyanis ebben a játékban a gyorsaság kap fontos szerepet.

A játékot 2-4 fő számára tervezték, ezt egy csomaggal lehet játszani, azonban ha rendelkeztek az össze Ligretto csomaggal, akkor akár 8-12 játékos is játszhat együtt.

A játékosok egyszerre több helyen is rendelkeznek lapokkal, ezek között kell majd keresgélni, és ki kell játszani őket. Mindenkinek az a feladata, hogy sorokat építsen fel amelyekben az a szabály, hogy színre csak szín kerülhet, a számsorok pedig növekvő sorrendbe kell haladjanak 1-től 10-ig. Van olyan kupac melyben szabadon lehet keresgélni, de van olyan is amelyben csak minden harmadik lapot lehet megnézni, csakis így kereshető ki a megfelelő kártya. A legjobb természetesen a Ligretto pakliból kijátszani a lapokat, ugyanis ha ez elfogyott egy játékosnál, akkor ő rögtön „Ligretto Állj!”-t kiállt, és a játéknak vége. A pontozás során minden játékos pontot kap azon lapok után, amelyeket sikerült középre tennie, azonban két büntető pont jár azokért a lapokért, amelyek a saját Ligretto paklijában maradtak. Általában a játékot addig játsszák, amíg valaki össze nem gyűjt 100 pontot, azonban ezt már a játékosok kedvükre variálhatják. Előre megszabott szabályok alapján akár azt is vehetik nyertes vagy vesztes faktornak, hogy kinek hány büntető pontja van, vagy a 100 pontos határon is változtathatnak.

A Ligretto egy gyors kártyajáték, mely során oda kell figyelnünk minden lépésre, ugyanis nagyon könnyen előre kerülhet valaki, de ugyan ilyen gyorsan le is lehet maradni. A játék akkor nyújt igazán nagy kihívást, hogyha a játékosok körül-belül ugyan annyiszor játszották a játékot, ugyanis a tapasztaltabb játékosok, már ellenfelük lapjait is tudják számolni, ennek segítségével időzítve a saját lapjuk kijátszását. Ezek a taktikák akkor érdekesek, hogyha az ellenfél is tudja használni őket.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ligretto Red
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Michaels
Year published
1988
Number of players
2 - 4
Category
Card Game, Real-time
BGG rank
2692
Link BGG
Complexity
1.19