Linja

Linja

Linja

SKU
Linja
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
DE

A Linja egy olyan társasjáték, amely az általunk már oly sokat emlegetett, klasszikus társasjátékok csoportjába tartozik. Ezek a játékok arról híresek, hogy teljes mértékben kizárják a szerencsefaktort és csakis arra összpontosítanak, hogy felmérjék két játékos erejét. Minden egyes alkalommal az fogja megnyerni a játékot, aki a lehető legjobb lépéseket hajtja végre, ezzel túljárva ellenfele eszén.

A Linja doboza olyan figurákat rejt, amelyek természetes anyagokból készültek. A 7 bambusz pálcikát az asztalra kell helyezni úgy, hogy ezek párhuzamosak legyenek egymással, közöttük pedig rést kell hagyni a bábuknak. 24 fafigura van a dobozban, amelyek fele piros, fele pedig fekete. Ezek közül 6 darabot el kell helyezni a 6 sorközbe, a megmaradt figurákat pedig fel kell sorakoztatni a kezdővonal mögé.

Amint sikerül eldönteni hogy melyik játékos kezdje a játékot, indulhat is a Linja. A mozgás mindég az ellenfél alapvonalának az irányába történik, a lépés pedig két szakaszból áll. Az első szakaszban a soron lévő játékos kiválaszt egy saját színű figurát, majd lép vele egyet. A második szakaszban azonban meg kell néznie, hogy hova lépett előzőleg, ugyanis ez fogja meghatározni a második lépésnek a számát. A játékos meg kell számolja azokat a figurákat, amelyek egy sorban vannak azzal a bábuval, amellyel ő éppen lépett, itt figyelembe kell venni az ellenfél bábuit is. A bábuk száma fogja meghatározni azt, hogy hány lépést tehet meg a második szakaszban a játékos. Ezt a mozgást végezheti az a bábu akivel először lépett a játékos, de ez nem kötelező. Amint egy figura eléri a másik oldalt, minden megmaradt lépés már elvesztődik. A második szakaszban egyet léphet csak a játékos, hogyha az első mozgása során a bábu eléri célját. Olyan esetek is adódhatnak, amikor egy játékos csak üres mezőbe tud lépni első mozgása során, ilyenkor a második lépése elmarad.

Amint egy játékos befejezte a második mozgását is, köre lejár, a játékot az ellenfél fogja folytatni. Amint minden piros bábu túlhaladt minden fekete bábun, a játék véget ér. Ezt az állapotot befagyott állapotnak nevezzük, ilyenkor már egyetlen fekete figura sem lehet a pirosak között.

Akkor amikor befagyott állapot alakul ki, a Linja véget ér és kezdetét veszi az értékelés. A pontozást mindég fordított irányba fogjuk elvégezni, ami azt jelenti, hogy a célba ért figurák 5 pontot fognak érni, az őket követő sorban lévő figurák 3, majd az ezt követő sorban lévők 2 pontot fognak érni. A legutolsó sor amely még pontot jelent a játékosnak, az 1 pontra értékel majd minden egyes figurát. Az a játékos aki a legtöbb pontot gyűjtötte, legyőzte ellenfelét és megnyerte a Linja játékát.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Linja
Pontbeli értékelés
Designer
Steffen Mühlhäuser
Year published
2003
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
4961
Link BGG
Complexity
1.80