Longhorn - Marhatolvajok

Longhorn - Marhatolvajok

Longhorn - Marhatolvajok

SKU
3770000904192
76,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE, FR

Eagle Perkins és Jessie Artist Bird két hírhedt bandita, aki most úgy próbál pénzre szert tenni, hogy teheneket rabol. Ezen szereplők egyikét fogod a Longhorn-ban alakítani, célod pedig az lesz, hogy a lehető legnagyobb vagyonra tegyél szert.

A játékot 9 helyszínen játsszátok majd, ezek pedig 9 lapként jelennek meg, amelyeket minden új játék során kedvetekre alakíthattok. A helyszíneken különböző színű tehenekkel találkoztok, valamint akciólapok is jelen vannak. A kétoldalú korong fogja meghatározni, hogy mikor ki léphet a játék során. A soron következő játékos elsődleges célja, hogy teheneket vegyen le a tábláról. A játékos kiválaszthat egy színt, majd arról a mezőről amelyen éppen áll, leveheti az összes olyan színű tehenet. A levett tehenek száma meghatározza a játékos lépésszámát is. A korong annyi lépést kell megtegyen a pályán, ahány tehenet a játékos magához vett, a mozgás iránya pedig fel, le, jobbra, illetve balra történhet. A mozgást követően a játékos átfordítja a korongot, így az ellenfél fogja ezután megkezdeni a körét.

A 9 helyszínen akciókártyák is találhatóak, ezek csak akkor játszhatóak ki, amikor az adott mezőről elfogytak a tehenek. Amint egy játékos felvette a mezőn található utolsó tehenet, automatikusan végre kell hajtsa a mezőhöz tartozó akciót is. A Longhorn-ban vannak olyan akciók, amelyek segítik a játékost és vannak olyanok amelyek hátráltatják őt. Abban az esetben ha a játékos szerencsével jár, olyan akciókat hajthat végre, melyek során elvehet például bármelyik szomszédos mezőről egy kiválasztott színű tehenet. A játékos a megfelelő lap segítségével ki is vehet a játékból egy adott tehenet, ami akkor jöhet kapóra, ha ellenfele abból nagyon sokat gyűjtött már össze. A banditák végezhetnek olyan akciót amely során társuk kimarad egy körre, aranyat nyerhetnek, vagy akár elvehetnek ellenfelüktől egy aranykártyát vagy 2 egyszínű tehenet.

Ami a negatív akciókat illeti, a banditák megpróbálják elkerülni a mérges kígyó lapot, amely abban árt nekik, hogy fel kell tegyenek a táblára 1-1 tehenet minden színből a sajátjaik közül. Ennél a lapnál azonban lehet rosszabbat is kapni, a seriff kártyát. Amelyik játékos felveszi az utolsó tehenet a serifflap helyszínéről, az fogságba kerül, így rögtön elveszti a játékot.

Minden helyszín, amelynek akciókártyáját kijátszották, inaktívvá válik, ami azt jelenti, hogy ezekre a játékosok már nem léphetnek. Amint egy játékos már nem tud egy szabályos lépést megtenni, a Longhorn véget ér. A játékosok ekkor összegyűjtik a táblán megmaradt teheneket, és ahány darab megmaradt minden színből, annyi pontot fog érni a játékos adott színű tehene. Mindenki összeadja a pontjait, azokat is amelyeket az akciók során gyűjtött, majd a legtöbb ponttal rendelkező játékos megnyeri a játékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Longhorn - Marhatolvajok
Pontbeli értékelés
Designer
Bruno Cathala
Year published
2013
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy, American West, Animals
BGG rank
2156
Link BGG
Complexity
1.75