Lupus In Tabula

Lupus In Tabula

Lupus In Tabula

SKU
8032611690082
49,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
9-25
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Tabula a világtól félreeső kis település, melynek lakói békésen éldegélnek egészen addig, amíg vérfarkasok bukkannak fel a láthatáron. Minden éjjel a vérfarkasok megmutatják jelenlétüket a településen és megölnek egy lakóst. Tabula népe nem hagyja annyiban a dolgot, minden nap gyűlést tartanak, ahol meglincselnek egy személyt, akiről úgy gondolják hogy vérfarkas lehet.

A Lupus in Tabula során két tábor alakul ki, melynek képviselői egymás elpusztításán dolgoznak. A játékban mindég arányosan kell kiválasztani a szereplőket, a település lakói többen vannak mint a vérfarkasok. A két táboron kívül egy látnok is lakik a településen, valamint egy játékmesterre is szükség van, aki nem vesz részt az eseményekben, csak lebonyolítja őket.

Minden játékos kap egy lapot, amely meghatározza a személyét a játékban. Ezt a kártyát mindenki a játék elején megnézi, majd a lapot maga elé teszi képpel lefele fordítva. A Lupus in Tabulában éjszakák és nappalok váltják egymást. Éjszaka minden játékos behunyja a szemét, majd elkezd dorombolni az asztalon, ezzel elnyomva minden hangot, ami felfedheti a játékosok kilétét. A játékmester először a látnokot ébreszti fel, akinek rá kell mutatnia egy személyre. A lapok kiosztását a játékmester végzi el, ezért ő minden játékosról tudja, hogy lakós, vérfarkas, vagy látnok. A kiválasztott személy esetén jeleznie kell a játékmesternek, hogy vérfarkas vagy sem. Ezután a látnok visszatér aludni és a vérfarkason kelnek fel. Az ők feladatuk az, hogy kiválasszák a megölni kívánt személyt. Feladatukat elvégezve ők is visszatérnek aludni, majd eljön a reggel, amikor minden játékos felébred. A játékmester közli a kiválasztott játékossal, hogy őt a vérfarkasok megölték az éjjel, az a játékos nem beszélhet többet, és kártyáját sem fedheti fel. A játékban maradt szereplők a nap folyamán nekikezdenek a választásnak, amely során eldől, hogy ki kerül meglincselésre. Három percük van érvekkel alátámasztani, hogy melyik játékost kellene meglincselni, majd ezt követően szavazás következik. Mindenkinek szavaznia kell egy társára, aki pedig szavazatot kapott, egy csőcselékkártyával is gazdagabb lesz, amelyet a játékmester oszt ki. A két legtöbb szavazatot összegyűjtő játékos védőbeszédet mondhat, majd újból szavazásra kerül a sor, hogy eldőljön ki is hal meg közülük.

A Lupus in Tabula során nem egy játékos fog győzni, hanem mindég az a teljes oldal győz, amelyet képvisel. Az emberek akkor nyernek, hogyha sikerül az összes vérfarkast megölniük. Ekkor azok a játékosok is nyernek, akik már kiestek a játékból, de az emberek közé tartoztak. A vérfarkasok akkor diadalmaskodnak, hogyha sikerült annyi embert megölniük, hogy ezek létszáma egyenlő legyen a vérfarkasok létszámával. Ekkor nem csak az életben maradt vérfarkasok nyernek, hanem azok is akik esetleg már meghaltak a játék során.

A Lupus in Tabula azon társaságoknak készült, amelyek szeretik a társasjátékokat, azonban nagy létszámuk miatt nem mindenki kapcsolódhat be a játékba. Ezt a játékot akár 25 ember is játszhatja, ami azt jelenti, hogy családi összejövetelek és baráti találkozók alkalmával is megállja majd a helyét.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Lupus In Tabula
Pontbeli értékelés
Designer
Domenico Di Giorgio
Year published
2001
Number of players
8 - 24
Category
Bluffing, Deduction, Horror, Murder/Mystery, Negotiation, Party Game
BGG rank
3279
Link BGG
Complexity
1.21