Maharani

Maharani

Maharani

SKU
4010350609132
114,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Az építészek munkája igen nehéz, azonban ha sikerül befejezniük a munkát, akkor az urak nagy jutalomban részesítik őket. A Maharani során minden játékos egy építőmester bőrébe bújik, és azon dolgozik, hogy befejezze a Taj Mahal építését. A kastély területén az építészek mozaikokat helyeznek el, illetve munkásokat állítanak minden építendő részre. Ezekért a cselekedetekért jutalomban részesülnek, amelyet arany formájában kapnak meg.

A kastély építése négy részre oszlik, éppen ezért a játék folyamán négy értékelésre kerül sor. Ezeken az értékeléseken kapják meg a játékosok a mozaikok és a munkások által kiérdemelt aranyat.

A kastély építése igen érdekes és nehéz megpróbáltatások elé állítja a játékosokat. Az első dolog amit minden játékosnak tennie kell a köre megkezdése előtt, hogy a forgatható táblát olyan pozícióba állítja, amely során a rajta található nyíl a saját helyzetjelölője irányába mutasson. Ezután minden játékos mozaikdarabot, vagy munkást helyezhet le, valamint akciójelzőket frissíthet. A mozaikok lehelyezésénél a játékosoknak oda kell figyelniük az irányokra, valamint a lerakás után nem keletkezhet fél oszlop sem a táblán. A letett mozaiklap után a játékosok pontokat kapnak, annak függvényében, hogy az új lap érintkezik más ugyan olyan színű lappal vagy sem. Ezeket a pontokat mindenkinek le kell lépnie saját pontjelző tábláján. A lerakott mozaikdarab iránya a játékos helyzetjelölője fele is mutathat, ekkor egy munkás kell kerüljön erre a mezőre. A munkások által a játékosok aranyat szerezhetnek a játék során. Az aranyak száma függhet a munkás helyétől, valamint attól is, hogy ez egyedül van, vagy azonos színű társakkal van körbevéve.

Az akciójelző frissítése során a játékos minden ilyen jelzőjét felfordítja, ami azt jelenti, hogy ezeket a következő körben használni tudja majd.

Amint egy játékos elfoglalta az utolsó üres helyet is a táblán, a kör lejárta után értékelés következik. A játékosok begyűjtik a nekik járó aranyat, majd folytatják tovább a játékot a következő negyeddel.

A Maharani során a negyedik kör jelenti egyben az utolsót is. Miután ez a negyed is lejár a játékosoknak össze kell számolniuk az aranyat amit sikerült összegyűjteniük, majd nyertest kell hirdessenek.

A szabályok egyszerűsége miatt sokan szeretni fogják majd a Maharanit, azonban ne gondoljátok azt, hogy nem jelentkeznek majd a játék során igazi kihívások. Igaz, hogy egy pontgyűjtős játékról van szó, azonban a stratégia kialakítása néha igazán próbára fog tenni minden játékost.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Maharani
Pontbeli értékelés
Designer
Wolfgang Panning
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Golden Geek Best Abstract Board Game Nominee
Category
Abstract Strategy
BGG rank
2752
Link BGG
Complexity
2.02